Oamenii au învățat (sau au fost învățați) că ipocrizia e un lucru bun, ba chiar rentabil social. Asta, poate, și pentru că a te arăta așa cum ești, într-o lume mereu pregătită să te arate cu degetul, e un act de curaj.
Călin Hîrza este unul din acei oameni cărora nu le este teamă să se arate așa cum sînt. Și de asta l-am chemat în emisiune. Și nu doar de asta. Ci și pentru a discuta, printre altele, despre francmasonerie. Un subiect considerat de mulți tabu, francmasoneria e percepută, de foarte mulți oameni, drept o societate secretă, care inspiră frică. O percepție izvorâtă tocmai din secretomania care a învăluit francmasoneria, de-a lungul timpului. Și, poate, dacă lucrurile ar fi mai la vedere (nu doar în cazul francmasoneriei, ci în general), nu ar mai exista atâta teamă, ură socială, nu ar mai exista atâta dezbinare între oameni.
Emisiunea ”Pur și simplu” nu este doar despre subiecte confortabile ori ușor de digerat. Emisiunea asta este despre a ”deschide uși” către oameni, către tot ceea ce înseamnă viață. Și, avându-l ca invitat pe Călin Hîrza, s-a ”deschis ușa” și către ceea ce înseamnă, de fapt, francmasonerie. Așa, în doză mică, cât să poată fi cuprinsă în aproape o oră.
Despre familie, iubire și teamă, și, da, francmasonerie, am vorbit cu Călin în ediția asta a emisiunii. Și, trecând peste bâlbele inevitabile, în ceea ce mă privește pe mine (că tot am vorbit despre sinceritate), mi-a făcut plăcere să vorbesc cu el. Iar asta pentru că, atunci când oamenii stau aproape unii față de alții, arătându-se așa cum sînt, ”ușile” de care v-am tot zis se deschid mult mai ușor.
Urmăriți emisiunea! O să vă placă!
Isuse, mare, ce, de virgule
Isuse Mare, ce comentariu inteligent…