CORBU lansează un concurs de creație eseistică, pornind de la cel mai recent album: Cei Care Tac

CORBU lansează, în perioada 22 martie -7 aprilie 2021, un concurs de creație eseistică, pornind de la cel mai recent album al lor: „Cei Care Tac”. Concursul nu are limită de vârstă și este adresat iubitorilor de muzică și literatură și legăturii dintre cele două domenii. Eseurile câștigătoare vor fi alese de către un juriu specializat, format din: Marian Coman (scriitor), Cristian China Birta (specialist social media), Marius Pop (muzician), Sergiu Corbu Boldor (muzician) și Luiza Mitu (scriitor), iar rezultatele vor fi anunțate pe data de 14 aprilie 2021, pe pagina oficială de facebook a proiectului CORBU. Organizatorii promit ca, în cazul în care există mai multe eseuri trimise, care merită să fie puse în valoare, intenționează să le publice într-un volum.

CONCURS:
Organizatori: PANA CORBULUI
Perioada de desfășurare a concursului: 22 martie -7 aprilie 2021
Deadline de trimitere a eseurilor: 7 aprilie 2021, ora 00:00
Anunțarea oficială a câștigătorilor: 14 aprilie 2021, ora 19.00.
Premiile vor fi oferite câștigătorilor nu mai târziu de 20 aprilie 2021

Juriu de selecție a eseurilor:
Marian Coman (scriitor); Cristian China Birta (specialist în social media); Marius Pop (muzician)
Sergiu CORBU Boldor (muzician); Luiza Mitu (scriitor)

Participanți și premii:
Concursul se adresează tuturor iubitorilor de muzică și literatură, indiferent de sex, rasă, naționalitate, etnie, statut social, vârstă etc.

Premii:
Premiul I – un album Cei Care Tac, cu autograf
Premiul al II-lea – un exemplar din „Confesiunile Amiralei Noir” de Luiza Mitu, Editura Aius, 2020, cu autograf
Premiul al III-lea – un exemplar din „Bunavestire Delicioasă. Ocolul pandemiei în 33 de cânturi”, Luiza Mitu, Sergiu Boldor (editori), Editura Aius, 2020, cu autograf
Premiul Juriului – un exemplar din „Ce ne facem, domʾle, cu influencerii ăștia?”, Cristian China-Birta, Editura Hyperliteratura, 2021, cu autograf

Regulament:
Trimite un eseu pe tema Tăcerii, pornind de la albumul Cei Care Tac.
Eseul trebuie să conțină maximum 2 pagini.
Textele trimise să fie dactilografiate în Word, Times New Roman 12 pct., spaţiere un rând, cu diacritice.
Textele se trimit la adresa de e-mail: corbu@panacorbului.ro cu mențiunea Pentru concurs.
Te rugăm să-ți semnezi eseul nu cu numele tău, ci cu cu un motto ales din textele pieselor albumului Cei Care Tac.
Te rugăm să adaugi motto-ul în partea dreaptă sus a paginii word, în italic, Times New Roman 12 pct.
Numele câștigătorilor vor fi anunțate pe pagina de facebook a proiectului CORBU miercuri, 14 aprilie 2021, ora 19.00.
Albumul poate fi ascultat integral aici: https://soundcloud.com/proiectulcorbu/corbu-cei-care-tac

Definiție ajutătoare:
Eseu: Studiu de proporții reduse, în care autorul atacă probleme de ordin filozofic, literar, științific etc., expunând un punct de vedere personal, fără a epuiza subiectul.

”În cazul în care există mai multe eseuri trimise, care merită să fie puse în valoare, intenționăm să le publicăm într-un volum. Dacă ai nelămuriri te rugăm să ne contactezi la numărul de telefon: 0770 11 81 85 sau printr-un mesaj privat pe pagina de facebook CORBU: https://www.facebook.com/proiectulCORBU
Succes!”, transmit organizatorii.

CORBU este un proiect muzical prin care ne-am propus să aducem în fața publicului românesc un personaj misterios şi complex datorită semnificaţiilor contradictorii pe care le are în gândirea orientală, occidentală şi europeană: Corbul. Dacă în credinţele orientale şi occidentale corbul este perceput ca un personaj pozitiv, un erou solar, cu rol profetic, care luptă pentru restabilirea ordinii sociale, în credinţa europeană corbul apare ca un erou negativ, pentru că are capacitatea de a descoperi cu uşurinţă tainele întunericului. În povestea noastră, Corbu cheamă în ajutor personaje fantastice înzestrate cu darul de a face muzică. Împreună cu ele pune la cale un asediu cultural prin care vor dezvălui oamenilor tainele sunetului. Dar atenţie! Nu oriunde. Nu oricând. Nu oricui. Doar celor aleşi.

Albumul „Cei Care Tac” al Proiectului Muzical CORBU a fost lansat duminică, 13 decembrie 2020, începând cu ora 20.00, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/proiectulCORBU

Conceptul albumului „Cei Care Tac” le aparține lui Sergiu Corbu Boldor și Luizei Mitu, muzica fiind compusă de Sergiu Corbu Boldor. Albumul conţine şapte piese: „Dezleganie”, „Dincolo de stâncă”, „Tic tac”, „Bivolița”, „Se-ntâmplă rău”, „Colții unui Demon”, „Uită-te-n sus”. Versurile piesei „Dincolo de stâncă” sunt semnate de Marian Coman și sunt extrase din romanul „Haiganu. Furia oarbă”. Celelalte texte sunt adaptări de Sergiu Corbu Boldor inspirate din trilogia „Haiganu” și din volumul „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”, scrise de Marian Coman.

Prima colaborare dintre Sergiu Corbu Boldor şi scriitorul Marian Coman a avut loc în 2013 când trupa de punk acustic folkloric medieval AD HOC, inițiată și coordonată de Sergiu Corbu Boldor, a lansat primul lor album – „Dezmăț, Licori si Muzici Medievale” în numarul 7 al revistei „Harap Alb continuă…”, revistă al cărui scenariu era scris de Marian Coman. După şapte ani, în cadrul proiectului CORBU, inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor, s-a născut albumul „Cei Care Tac”, inspirat din romanele lui Marian Coman.

Despre album:
Basarab Nicolescu: „Frumusețea locurilor dintre Sǎlaj şi Maramureş a descǎtuşat imaginarul Luizei Mitu care, dupǎ publicarea a douǎ cǎrți, a conceput, în colaborare cu Sergiu Corbu Boldor, un fascinant album Cei care tac, care ne propulseazǎ în spațiul dintre tǎcere şi sunet, dintre umbrǎ şi luminǎ, dintre viațǎ şi moarte”.
Marian Coman: „Muzica, la fel ca literatura, are darul să te modifice. Și să te poarte într-o altă lume. Eu m-am întâlnit cu Corbu acolo unde lumea muzicii lui s-a ciocnit cu lumea poveștilor mele. Din ciocnirea asta s-a născut albumul de față”.

Albumul „Cei Care Tac” poate fi integral ascultat aici:
https://soundcloud.com/proiectulcorbu/corbu-cei-care-tac
sau comandat de aici:
http://panacorbului.ro/


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism!
Orice sumă contează!

Mihai Calin Paval
RO53INGB0000999901462814
ING Bank

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *