Mai multe morminte medievale, patru dintre acestea având inventar funerar (fiind păstrate inclusiv textile cu fire de aur și argint), iar unul conținând două schelete (al doilea de acest fel din sit), un matur și un copil, au fost descoperite, în perioada 21 septembrie – 8 octombrie 2021, de arheologii Dan Băcueț-Crișan și Timea Keresztes din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.
Rezultatele obținute aduc un plus de informații despre planimetria bisericii medievale (dispărută în urma invaziilor turcești din 1658 și 1660) și identificată arheologic în anul 2020.
După cum se cunoaște din datele făcute publice deja, ruinele bisericii medievale descoperite în anul 2020 au fost spoliate încă din perioada medievală, din piatra de aici fiind ridicată (începând cu anul 1668) actuala biserică reformată din Pericei. În această biserică se mai păstrează două lespezi funerare din piatră (una întreagă și una ruptă în bucăți) care redau doi defuncți de sex masculin (întinși pe spate) îmbrăcați în armuri de cavaleri. Cele două lespezi funerare au aparținut unor membri din familia Báthory (ramura de Pericei), înmormântați în vechea biserică medievală dispărută, regăsită arheologic în anul 2020. O altă noutate a campaniei de cercetări este faptul că într-o groapă de spoliere a pietrei au fost descoperite mai multe fragmente de sarcofag/sarcofage, cel mai probabil ale celor doi defuncți din familia Báthory (ramura de Pericei). Artefactele descoperite se află în proces de restaurare și conservare în laboratorul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău. Datele științifice obținute sunt în curs de prelucrare.