N-aveam cum să nu fiu prezent la primul concert din cadrul turneului ComunICARe, care a avut loc la Șimleu Silvaniei. Și nu doar pentru că e vorba despre oameni care mi-s dragi, ori pentru că Ovidiu și Tudor, băieții de la Mierla Neagră, sunt la primul lor turneu, și chiar am vrut să fac parte din ”începutul” ăsta, ci și pentru că muzica lor e una autentică, sinceră, fără nimic cosmetizat, o muzică de dragul muzicii. O muzică nu doar de ascultat, ci mai ales de simțit, pentru că sunetul se amestecă cu povestea și cu visul, în cel mai fain mod.
La un concert nu se merge doar pentru a bifa acel concert pe lista ”de făcut o dată în viață”, ori pentru că ”pe ăștia cine știe dacă o să-i mai pot vedea vreodată”. La un concert mergi pentru muzică, pentru cei care sunt pe scenă, pentru că, deși i-ai mai ascultat, vrei să-i mai asculți cântând. De asta, nu contează neapărat numărul celor prezenți, deși suportul financiar e important pentru orice artist, și asta ar trebui să înțeleagă fiecare dintre cei care participă la concerte unde nu se plătește bilet, dar există posibilitatea de a-i sprijini pe artiști. Ceea ce contează e ca cel din public să vrea să fie acolo.
”Când vine vorba de un concert, întotdeauna mă iau după sfânta treime”, îmi spune Sergiu. ”Artistul, publicul și gazda. Dacă fiecare e mulțumit, atunci e bine”.
Acuma, publicul (cel puțin din punctul meu de vedere) sigur a avut toate motivele să fie mulțumit. Artiștii… pentru oamenii ăștia faini muzica e pe primul plan, așa că (ori eu așa cred, pentru mine așa e) atunci când cântă se simt cel mai bine. Deci, sigur sunt mulțumiți. Cât despre gazdă, i-am zis lui Daniel Stejeran, directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Simleu Silvaniei, acolo unde se întâmplă multe lucruri frumoase și unde a avut loc concertul, primul al turneului, să-mi spună el dacă-i mulțumit:
”Deschiderea turneului ComunICARe a celor două trupe Corbu și Mierla Neagră a avut loc la Șimleu Silvaniei într-un cadru deosebit. Locul nu a fost ales întâmplător, ci printr-o colaborare deosebită cu artizanul trupei Mierla Neagră, Ovidiu Gordan, formație pe care am promovat-o alături de trupa Corbu atât la Bathory Fest, cât și cu alte ocazii. Sediul Centrului Național de Informare și Promovare turistică a devenit un loc aparte în organizarea de evenimente inedite, cu impact pentru comunitate, dar și pentru generația tânără. Eu cred că actorii spectacolului au fost la înălțime prin vibrațiile muzicii exprimate. Introducerea în lumea muzicii românești, cu influențe preluate de la frații noștri de pestre Prut, din Oltenia până în Transilvania, dar și magia prin care maestrul Sergiu Corbu Boldor ne-a transpus pe toți cei prezenți într-o altă stare, STAREA 23, în care misticul se îmbină armonios cu realitatea, dar în același timp mintea și trupul transced spre relaxare și meditare. Felicitări artiștilor și la cât mai multe alte evenimente de acest gen”.
”Credem în comunicare şi în visul oricărui om de a atinge înălţimile. ICAR-ul nostru este ascuns pe dinăuntru”, spune Luiza. Vezi? Asta înseamnă să simți altfel.
Urmăresc cu mare interes curiozitatea pe care Sălajul Pur Și Simplu o are pentru tot ce vine din natura firească, indiferent că este natuira umană sau natura pur și simplu. ICARe comun tuturor, de aceea poate comunICARea este în strânsă relație cu visul nostru de a zbura dincolo de zidurile propriilor neputințe.