Școală de Vară/Sommerschule la Casa Germană

Elevii clasei a II – a E, secția germană, de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”, au avut parte de o serie de evenimente atractive, educative, plăcute, în perioada 5 – 9 iulie, la Casa Germană. Acestă acțiune a fost coordonată de învățătoarea Elekes Erika, în colaborare cu profesoarele Rus Maria și Ilyes Andrea de la Palatul Copiilor. Școala de vară a cuprins o serie de activități atractive, ceea ce în perioada pandemiei nu s-a putut realiza on-line sau în sala de clasă. La umbra pinului ne-am jucat diverse jocuri de cunoaștere, de reactualizare a cunoștințelor dobândite pe parcursul anului școlar, sub tufa de soc elevii s-au așezat pentru a socializa, a se juca sau, de ce nu, pentru a se relaxa.

Prima zi am început cu plantarea: fasole și salată verde, elevii au învățat un nou sistem de plantare, irigare totul într- un flacon, bucuria deja a început a 3 –a zi când am văzut că salata a răsărit, iar a 4 zi fericirea și mai mare, fasolea foarte frumos a ieșit din sol. Casa Germană ne-a pus la dipoziție și bucătăria, astfel elevii au început să pregătească o salată de legume, apoi au savurat cu mare poftă rezultatul final. Ziua s – a finalizat cu povestea ,,Găinușa Roșie” de – Florence White Williams, o poveste cu morală simplă prin care copiii înțeleg ce înseamnă harnicia, ingeniozitatea și încrederea în forțele proprii.

A doua zi s-a început cu o șezătoare, copiii au aflat cum își petreceau oamenii pe vremuri timpul liber, acesta se întâmpla toamna târzie și iarna. Au ascultat ,,Povestea acului” apoi s – a început activitatea cu o cusutură decorativă, numită Festo Stich, alături de doamna prof. Rus Maria. Elevii au și transpirat până ce au terminat semnul lor de carte, și –au dat seama ce valoroase sunt porturile populare, care se fac cu multă muncă, răbdare și îndeletnicire. Munca eleviilor a fost recompensată cu o gustare tradițională, pâine cu unsoare și cu legume proaspete, la final s-au relaxat în curte, la umbră.

Miercuri ne–am înviorat în curte printr-un joc, unde am recapitulat ceea ce am parcurs în primele două zile, apoi am pictat pe piatră, am încercat să ne confecționăm brățări, colirere, inele din elastice colorate, chiar și băieții au fost încântați de activitate, chiar și ziua următoare a trebuit să mai continuăm. Tot în această zi au învățat cum se face un iaurt cu fructe proaspete, continuând în curte cu jocul ,,Obstsalat” .

Joi ne –am jucat de – a ,,Micul chimist”, am învățat cum ne putem face plastilină parfumată, chiar și colorată, utilizând doar câteva ingredient din bucătăria mamei: făină, detergent de vase, colorant alimentar și eventual parfum. Copiii au realizat din plastilina obținută floriciă, iarbă, cireșe, soare, apoi am finalizat ziua cu repararea Plastilinei comestibile, SALAM DE BISCUIȚI din 3 ingrediente: biscuiți, Nesquik și lapte. Rețeta a avut mare succes, mulți copii au mai încercat și acasă această rețetă simplă și delicioasă. Mulțumim doamnei prof. Ilyes Andrea, de la Palatul Copiilor, pentru ideile minunate.

Ultima zi am completat cărticica noastră de vară, care  conține cântece, poezioare, informații utile din  acastă săptămână, am adus câmpul de maci mai aproape de noi printr – un peisaj și ne-am răcorit cu o limondă, pregătit  tot de echipa de elevi, dar setea noastră nu s-a poolit încă, astfel ne-am dus în curte și a urmat jocul ,,Ne stropim unul pe altul” , toți am fost fericiți. La final, când elevii au fost chestionați ce le-a plăcut, răspunsul lor a fost: Totul ne –a plăcut din această săptămână!

Elevii au avut parte de o săptămână fructuoasă, au pus în pratică multe lucruri teoretice, astfel se vor fixa mult mai bine cunoștințele dobândite, așa îi putem pregăti treptat pentru viață, mă bucur că am reușit să ne colorăm vacanța de vară cu lucruri utile și plăcute.

Vacanță frumoasă mai departe tuturor!


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism!
Orice sumă contează!

      REVOLUT: @calinpaval      

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *