Anamaria: ”Aici mi-am pus sufletul”. Clinica Skin Dogma din Șimleu Silvaniei – o oază de relaxare

”Au fost mai multe persoane care au vrut să cumpere casa asta. Dar ba se mai rupea ceva, ba mai apărea câte o problemă care părea greu de rezolvat, atunci când veneau să o vadă, și toți renunțau. Până am apărut eu și cu soțul meu, casa nu s-a vândut. Ca și cum ne-ar fi așteptat pe noi. Era o dărăpănătură, dar am știut că asta e ceea ce vrem. Și ne-am pus sufletul aici”, mi-a spus Anamaria, atunci când am stat față în față.

M-am uitat la ea cum îmi vorbea, cu patos, despre ce vrea să facă ea aici. Apoi m-am uitat la casa în care a locuit Fodor Laszlo, cetățean de onoare al orașului, acum devenită clinica Skin Dogma, pe strada Mihai Eminescu nr.3. Și mi-am dat seama ce a vrut să spună cu ”ne-am pus sufletul aici”. Se vede asta chiar și în cele mai mici detalii.  

Dar nu despre asta e, neapărat, vorba, în articolul de față. Cel mai bine ca să vă convingeți de cât de frumos e acolo ori cât de bine îți poate face Clinica Skin Dogma e să vă faceți o programare și să mergeți să vedeți despre ce e vorba. În schimb, o să vă spun despre inaugurare.

Acuma, trebuie să subliniez că ăsta nu e un articol plătit, nu e o reclamă care are ca finalitate o factură. Nu. În publicația asta nu s-a scris și nici nu se va scrie pentru bani. Asta – scrisul pentru bani -, e pentru cei care nu pot mai mult, pentru care jurnalismul (deși e prea mult spus ”jurnalism” în cazul lor) înseamnă bani, și atât.

Am fost invitat la inaugurare cu drag. De asta m-am dus, chiar dacă nu prea particip la genul ăsta de evenimente. Însă inaugurarea a fost altfel decât cum se fac treburile de genul ăsta, în general.

Asta am fost acolo, pentru că mi-a spus Luiza Mitu, cea care a și deschis evenimentul, de altfel, că ”duminică, la Șimleu Silvaniei se întâmplă ceva fain și vrem să te invităm”. ”Anamaria a spus că ceea ce face ea aici e despre suflet. Și de asta a vrut ca și inaugurarea să fie tot despre suflet”.

Cum adică inaugurare despre suflet? Simplu. În loc de baloane și tăiere de panglică, Anamaria a vrut ca primul semn de viață al clincii să fie cu muzică adevărată, autentică, și lansare de carte. Mai precis: CORBU, Dezleganie – lansare de album cu fotografie analog (prezentat de Ovidiu Gordan, în felul lui neaoș)  și spectacol sonor; Mierla Neagră – dedicat revitalizării și redescoperirii muzicii tradiționale românești.

Ce îmi place la Șimleu Silvaniei e că acolo comunitatea e mai legată ca în alte părți, șimleuanii sînt ”acolo” unii pentru alții. Și s-a văzut asta și la inaugurarea clinicii Skin Dogma, unde au participat în jur de 40 de persoane. Ba chiar a fost prezent și primarul. Și e important ca cel care conduce o comunitate să fie prezent la la genul ăsta de evenimente organizate de șimleuani, tocmai pentru a da sens ideii de comunitate.

M-am uitat de multe ori în jurul meu în timpul evenimentului. Și cel mai mult s-a văzut zâmbetul.

”Conceptul nostru este despre sănătate. Atât despre sănătatea pielii, cât și a sufletului. Pentru că noi știm că ceea ce porți în suflet se va oglindi și pe chipul tău. Am gândit spațiul ca o oază de relaxare. Aici, în timpul terapiilor faciale puteți opta pentru meditații ghidate, respirație conștientă și băi de sunet cu boluri tibetane. Dorim să tratăm pielea holistic, folosindu-ne atât de știință, cât și de metode de relaxare. Pentru că știm cu toții ce impact negativ are stresul asupra sănătății pielii și a întregului organism. Suntem singurul centru de terapie facială din țară care îmbină tratamentele faciale științifice cu o astfel de abordare holistică. Unicitatea conceptului Skin Dogma constă în contopirea perfectă a individualității fiecăruia dintre noi, a științei și a spațiului încărcat de energie pozitivă”, a spus Anamaria, la inaugurare. Și chiar dacă pare, poate, prea mult spus, nu e. Îți dai seama de asta odată ce intri înăuntru. Totul acolo e despre liniște, despre pace, despre relaxare, atât trupească, cât și sufletească. Un loc superb.


  1. Surprise ! Oh, what a wonderful surprise ! I see my old family house transformed into a place of beauty, preserving the original artistic elements. Dear Anamaria, I thank you for putting your soul into this masterpiece and especially for the noble purpose of clinical work, for rejuvenation , holistic meditation for the advancement into a better future for all. And , it couldn’t be a better way to honor my father’s life. Thank you so much !, and I wish you success in your important work.. Sincerely , Levente Fodor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *