Ansambluri din Bulgaria și Serbia, la cea de-a 46 ediție a Festivalului internațional de folclor „Ecouri Meseșene”

Ansamblul Folcloric „Kipra”, din Regiunea Varna, Bulgaria, și Ansamblul Folcloric „Izvor”, din orașul Valjevo (Valievo) din Serbia, vor evolua vineri, 2 septembrie 2022, și duminică, 4 septembrie 2022, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, iar sâmbătă, 3 septembrie 2022, pe scena Casei de Cultură Orășenești din Jibou, în cadrul celei de-a 46 ediție a Festivalului internațional de folclor „Ecouri Meseșene”.

Ansamblul Folcloric „Kipra” a luat ființă cu scopul de a conserva și prezenta folclorul bulgar, în acest sens participând la festivaluri internaționale care au avut loc în Serbia, Turcia, Italia, Croația și Ucraina. În decursul existenței sale, Ansamblul a fost laureat al celor mai importante festivaluri și emisiuni de televiziune de profil din Bulgaria. Ansamblul Folcloric „Kipra” prezintă suite de dansuri și cântece tradiționale din zona de nord-est a Bulgariei.

Ansamblul Folcloric „Izvor”, care aparține de Casa de Cultură „Source” din orașul Valjevo (Valievo) din Serbia, este unul dintre cele mai premiate ansambluri din Serbia în ceea ce privește păstrarea tradiției, a originalității și a autenticității pure. Frumusețea și bogăția folclorului sârbesc sunt binecunoscute pretutindeni în lume, scopul acestui ansamblu folcloric fiind de a prezenta întregii lumi tradiția și istoria culturală a sârbilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *