Comedia de succes „Cerere în căsătorie”, la Curtea Artiștilor din Zalău

„Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia Victor Olăhuț, o comedie de succes care s-a jucat de peste 200 de ori pe scenele din toată țara, poate fi văzută în premieră în Zalău, miercuri, de la ora 20:00, la Curtea Artiștilor, (str. Salamon Jozsef, nr. 11).

Prețul biletelor este de 25 de lei, 20 de lei pentru elevi și studenți. Acestea pot fi achiziționate de pe situl www.proteatru.ro.

Spectacolul a fost invitat în numeroase festivaluri de teatru, unde a fost premiat și nominalizat, fiind de asemenea difuzat pe TVR, intrând în Arhiva Națională de Televiziune. „Cerere în căsătorie” este o producție marca Cultură’n Șură, realizată în parteneriat cu Teatrul de Artă București.

Distribuția spectacolului este formată din trei actori de primă mînă ai scenei teatrale românești. Florentina Năstase, nominalizată pentru cea mai bună actriță atât la premiile UNITER cât și la GOPO, este anagajată la Teatrul Toma Caragiu Ploiești, putânt fi văzută de asemena pe scenele teatrelor din București. Activitatea ei artistică cuprinde roluri în filme, reclame și seriale de televiziune. George Constantinescu, manager și actor al Teatrului de Artă, joacă în spectacole la teatrele Notarra și Comedie din București. Pentru rolul său din „Cerere în căsătorie” a primit premiul pentru cel mai bun actor în cadrul festivalului de teatru Comic 7b. Valentin Terente este actor la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila și a fost prezent în anul 2020 în cadrul programului „10 pentru TIFF”.

Se pare că nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bîrfele, neînțelegerile dintre două familii. Dar, cum dragostea învinge totul sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, pînă la urmă iau o pauză de la scandal.

„Cei trei actori conturează personaje puternice, fiecare cu năravurile și particularitățile sale. Cu emoții de nestăpînit, un moșier merge la vecinul său ca să-i ceară fata în căsătorie. Pînă să ajungă la cerere, cei doi tineri se ciondănesc pe tema unui colț de moșie. Al cui e? Al lui sau al ei? Și uite așa tot romantismul se duce pe apa sîmbetei, în problemele funciare. În rolul fetei, Florentina Năstase, o apariție care încîntă la orice intrare în scenă, născută parcă să joace numai Ofelii, ingenuă pînă în vîrful unghiilor, schimbă, de data aceasta, radical registrul. Cît ai clipi, devine un boț de om dîrz și hotărît. Ce mai, o adevărată moșiereasă! Iar situațiile se rostogolesc ca bobii de porumb curățați de fată.” – Cristina Rusiecki, critic de teatru


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *