Despre oameni cu vocație: Raul Negritaș – ”acolo”, atunci când animalele au nevoie de ajutor

Atunci când vorbești de doctori ca fiind profesioniști, nu te referi doar din punct de vedere al aptitudinilor profesionale, ci și (ori mai ales) din punct de vedere sufletesc. E, dacă vreți, ceea ce se cheamă ”a fi om”. Iar a fi om nu înseamnă doar interacțiunea cu alți oameni, ci cu orice ființă. Pentru că, indiferent de formă, toate ființele sînt la fel. Însă, ca să fii profesionist, ca să fii om (indiferent de domeniu), e necesară vocația.   

Vocație: aptitudine, chemare, predispoziție pentru un anumit domeniu de activitate sau pentru o anumită profesie.

Mai sînt oameni cu vocație în zilele noastre cele caracterizate de superficialitate și ură socială? Da, există. Am întâlnit astfel de oameni, și încă îi mai întâlnesc. Unul dintre acești oameni este Raul Negritaș, medic veterinar.

Am ajuns la el pentru că, de vreo săptămână încoace, Fly, pisicuța mea atomică, nu mai e chiar atomică. Asta din cauză că s-a îmbolnăvit. Așa că am ajuns la el la cabinet într-o sâmbătă după-masă, când, sincer, nu credeam că o să-mi deschidă careva ușa. Raul Negritaș mi-a deschis-o. Și nu doar sâmbătă, ci și duminică. Apoi și în duminica următoare. De ce? Răspunsul e legat de ceea ce tocmai v-am zis: vocație, omenie. Omenie când e vorba de animale? Da, cu atât mai mult. Pentru că animalele nu știu să îți spună ce le doare.

M-a primit simplu, firesc. Și mi-a fost mai ușor să o las din brațe pe Fly. Pentru că am avut încredere. Iar asta – a avea încredere în cineva – e mare lucru.

Acuma, chiar dacă sună a laudă, rândurile ăstea nu-s despre așa ceva. Nici nu-s un fel de a-i mulțumi direct (sau voalat) medicului Raul Negritaș. Ci despre a contrabalansa rahatul social în care trăim (unul profund ipocrit și egoist), scoțând la suprafață partea luminoasă a lumii. Care încă mai există. Iar partea asta luminoasă a lumii sînt oamenii cu adevărat oameni. Și îți dai seama care sînt aceia atunci când ești față în față cu ei. Raul Negritaș este un astfel de om. Și, de dragul lui Fly și a tuturor animăluțelor care ajung la cabinetul lui medical, mă bucur că există. Despre asta e vorba.


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism:

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

3 thoughts on “Despre oameni cu vocație: Raul Negritaș – ”acolo”, atunci când animalele au nevoie de ajutor

  1. Unde are cabinet,nu se mentioneaza nicaieri.am si eu un montan cu probleme la urechi.,de ani.buni il tratam si nu se vindeca…. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *