Din ciclul ”Edilul cel voinic și faptele mărețe”: Parcurile de joacă, aceste oaze pentru agrement care odinioară doar făceau pagubă în aspectul orașului

O nouă realizare măreață pentru oraș, o nouă sesiune foto pentru, probabil, singurul viceprimar cu emblemă din lume. Acuma, ca să nu fie probleme cu aplaudacii de serviciu, e de menționat că Teodor Bălăjel, viceprimarul Zalăului, e chiar simpatic prin felul lui de a fi. Iar faptul că se implică în treburile orașului e un lucru bun. Că bagă tot timpul capul în poză, asta e altă treabă, care ține de oareșce reminiscențe ale epocii înfăptuirilor mărețe. Și cum ”a băga capul în poză” e, atât pentru viceprimar, cât și pentru ”sfătuitori”, o realizare măreață în sine, orice ocazie e bună pentru așa ceva.

Cea mai recentă faptă măreață e legată de parcurile de joacă din Zalău. Nu cele vechi, cele noi, proaspăt realizate de harnicul edil. Și pentru că e rost de sesiune foto, viceprimarul, sub privirea atentă a țuțărilor, a condus alaiul oficial la locul faptelor de vitejie obștească. Adică ”cele trei parcuri pregătite să-i primească pe zălăuani imediat ce se va încălzi și vremea, (…) aceste oaze pentru agrement construite pe foste terenuri virane care odinioară doar făceau pagubă în aspectul orașului”, cum frumos spune Bălăjel.

Acuma, o să ziceți, ce mare brânză cu parcurile ăstea? E mare brânză. Pentru că, ne zice viceprimarul,  noile parcuri sunt dotate și cu aparate de fitness de ultimă generație, cișmea, aspersoare care vor uda iarba pentru a fi permanent întreținută cum se cuvine. Iarba. Dalele de cauciuc de sub leagăne, nu. Că ălea-s bune să pui frână când te ia cu avânt. Iar dacă le uzi, se duce naibii frâna și te mai dai jos din leagăn doar când se gată uțuțatul.

(Acest material este pamflet – a se trata ca atare)


  1. Pe lângă bășcălia binevenită spre a descreți frunțile, „pur și simplu”, se putea și spune unde sunt localizate aceste noi locuri de joacă, să le „viziteze” și copii care nu au locuri de joacă prin zonă (vezi cart. „Traian”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *