Erus și căutarea independentă a Adevărului

Știați că… atunci când mor în pădure, copacii bătrâni transmit mesaje de înțelepciune către arborii mai tineri?

Știați că… în fiecare întâlnire există sămânța unei despărțiri, așa cum în fiecare despărțire există sămânța unei reîntâlniri?

Știați că… de fiecare dată când spunem „mulțumesc” din suflet, lumina care ne călăuzește pe toți în viață devine și mai puternică?

Știați că… sufletul îți va fi călăuză în marea călătorie a vieții și te va ajuta să rezolvi acest mister care este însăși viața ta?

Știai că… generozitatea este cel mai bun exercițiu pentru inimă?

Știai că… în Lumea Bună există patru elemente esențiale pentru viață: soarele, aerul, pământul, apa?

Imaginați-vă că, în momentul în care m-a lovit acest gând profund: „oamenii au pierdut legătura sacră cu elementele”, am descoperit la copiii unei surori ancestrale aceste 4 cărți: „Erus și Valea Răbdării” (Alex Blenche, Ed. Univers, 2020), „Erus și Valea Generozității” (Alex Blenche, Ed. Univers, 2020), „Erus și Valea Iubirii” (Alex Blenche, Ed. Univers, 2018), Erus și Valea Recunoștinței, (Alex Blenche, Ed. Univers, 2019).

… și tot în același timp m-a lovit un contragând: oamenii au câștigat legătura profană cu elementele?

Răspunsul aveam să-l aflu împreună cu Erus, chiar în momentul în care am deschis prima pagină a volumului „Erus și Valea Răbdării”. Mă gândesc chiar acum să vă povestesc ce se întâmplă cu Erus în călătoria lui prin Cele 4 Văi: Valea Răbdării, Valea Generozității, Valea Iubirii, Valea Recunoștinței, dar mă tem că voi, cei care mă citiți acum, nu sunteți pregătiți. Pot doar să vă dau un avertisment: Ca să intri în Ordinul celor care restabilesc echilibrul în Lumea Bună trebuie să îndeplinești două condiții vitale: să ai suflet de copil, pentru că sufletele copiilor sunt curate și să stăpânești cele patru virtuți de bază: Răbdarea, Generozitatea, Iubirea și Recunoștința. Partea bună este că aceste virtuți se află ascunse în noi și tot ce avem de făcut, după ce trecem probele celor 4 văi, este să lăsăm aceste virtuți să iasă la iveală și să devină parte integrană din ființa noastră. 

Aș vrea să complicăm puțin lectura: toate cele patru văi ne învață experiența unității în diversitate. Elementele naturii împreună cu virtuțile umane și împreună cu arta legăturii dintre ele ne transmit înțelepciunea unității în diversitate. Tomari este întruchiparea celor patru elemente apă, aer, pământ, foc, Dvorak este apa, Harun este aerul, Trent este pământul, Ylang este focul.

Elementele naturii (Dvorak, Harun, Trent, Ylang), împreună cu virtuțile umane (Erus este Recunoștința, Roua este Generozitatea, Sucre este Iubirea, Alpi este Răbdarea) și împreună cu Tomari, care este legătura dintre elementele naturii, pe care le conține, și virtuțile umane, pe care le scoate la iveală din cei care își păstrează sufletele de copil, formează echilibrul unitate în diversitate. Fiecare element este ceea ce este pentru că toate celelalte există în același timp.

Cărțile lui Alec Blenche sunt semnale de alarmă care ne pun în vedere pericolul potential al autodistrugerii vieții de pe pământ dacă ființa umană nu își dezvoltă, prin inițiere, acele virtuți care îi permit să trăiască în echilibru cu mediul înconjurător. „Nu uitați că sunteți în această lume pentru a vă completa unii pe alții.” (Erus și Valea Recunoștinței, p. 115)


Leave a Reply

Your email address will not be published.