Funcționari de stat, acești câini de bătaie ai sistemului, versus întreprinzători particulari

Azi am asistat la o scenă care, pe lângă dezgustul de rigoare vizavi de persoanele grosolane, cu un comportament de troglodit, m-a enervat. N-am zis nimic pe moment, ca să nu alimentez grosolănia funcționarului de stat, care mai avea puțin și scotea bale la gură, de la atâta ură socială, și care îi tot dădea înainte cu: ”Lasă, că o să trimit eu pe cineva în control!”. Iar asta pentru că i se pusese pata și pentru că ”mai am de așteptat, mă serviți și pe mine, ori sunteți ocupată cu persoana din fața mea?”. Adică, funcționarul cu oareșce funcție (mai mult ca sigur) în aparatul de stat era nemulțumit că trebuia să își aștepte rândul. Pentru că, nu-i așa?, funcția la stat te pune deasupra celorlalți, iar plebea trebuie să se dea la o parte când apar troglodiții de stat. Iar dacă ceva nu le convine, atunci trimit ei pe cineva în control.

Păi, bă, băieți și băiete de la stat cu salarii babane și funcții de control și dat amenzi! Cei pe care tot vreți voi să îi amendați, pentru că nu vi se ploconesc la vederea majestăților voastre, ei – întreprinzătorii particulari și cei care lucrează la privat sunt cei care vă plătesc vouă salariile. Cu tot cu vouchere. Că vi se pare că nu-i așa, că așa v-a învățat sistemul care vă asmute non-stop să dați amenzi, asta-i altă treabă. Însă salariile vă sunt plătite de cei ce lucrează la privat. Și degeaba tot arătați cu degetul ”lasă că trimit eu pe cineva în control!”, că voi sunteți plătiți fix de cei pe care tot vreți să-i amendați. Da, toată lumea știe că aveți plan la amenzi (că așa-i în țara asta cu un sistem de căcat), însă n-ați vrea voi, preaplinii de propria importanță, să fiți ceva mai umili? Că fără voi se poate bine-mersi, fără cei care muncesc pe bune, nu.

Este o vorbă la țară: ”pe boul care trage, pe ăla dai!”. Exact așa se întâmplă în țara asta cu un sistem social de căcat. Ăștia, căpătuiții social cu oareșce funcție de control și luat bir la stat, latră și sar la beregata fix a ălora fără de care ei ar fi nimeni în drum, adică (și mă repet) cei care le plătesc salariile. În loc ca micii întreprinzători să fie încurajați, ajutați, sprijiniți de către stat (că de la ei vine banul la buget), ei sunt întotdeauna boul pe care se dă. Iar asta arată halul de degradare umană și socială la care s-a ajuns. Singurii care își freacă palmele mulțumiți sunt păpușarii, cei care trag sforile. Dar ei nu ies la înaintare. În schimb, știu să asmută!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *