Întâlnire cu Fiii Satului Traniș, la 275 de ani de atestare documentară a școlii din Traniș și a 110 ani de la edificarea bisericii de zid

Un eveniment inedit va avea loc la Traniș, duminică, 21 August 2022, cu prilejul împlinirii a 275 de ani de atestare documentară a școlii din Traniș și a 110 ani de la edificarea bisericii de zid.

O serie de activități, precum expoziție de fotografie – Tranișul de demult, expoziții de pictură a trei artiste cu legături strânse pe aceste meleaguri, competiții sportive, cât și un spectacol folcloric al Ansamblului Meseșul, al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vor anima cele două zile propuse de organizatori.

În urmă cu doi ani, profesorul Aurel Medve, a demarat un amplu proiect de documentare a tuturor valorilor identitare ale satului Traniș din comuna Năpradea. Proiectul a fost transpus în Monografia Satului Traniș, a cărei lansare va avea loc la această sărbătoare deosebită pentru comunitatea tranișană.

La eveniment și-a anunțat prezența Corina Crețu, europarlamentar și fost Comisar European, una dintre personalitățile importante care are rădăcini adânci în acest loc binecuvântat din Țara Silvaniei și  care este profund legată de aceste locuri.

Evenimentul este organizat de Primăria Comunei Năpradea, Școala Gimnazială Traian Crețu, Biserica Ortodoxă Traniș, alături de Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă, A.D.I. Țara Silvaniei și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.


Leave a Reply

Your email address will not be published.