Între doctorii din Cluj și cei din Zalău, i-am ales pe cei din Zalău

Nu știu cum a început 2021 pentru voi, dar pentru mine total altfel decât aș fi crezut. Îmi făcusem planuri, la sfârșitul lunii decembrie (o lună mult prea agitată din punctul meu de vedere), cum că în ianuarie o pornesc pe coclauri. Însă, în loc de coclauri, am ajuns la doctor, și, peste câteva zile, o să ajung la spital, pentru o operație. Care nu prea suferă amânare.

Acuma, când te gândești la operație, gândul îți fuge la Cluj, un reflex social condiționat, care te prinde chiar și fără să vrei. În urma deselor drumuri la Cluj, la spitalele de acolo, și după multe săptămâni de stat acolo, prin saloane, ca însoțitor, am văzut multe și am cunoscut mulți doctori. Da, sunt doctori extraordinari acolo, dar sunt și la Zalău. Și, sincer, mie mi se pare supraevaluat Clujul, din punct de vedere medical. Și aici nu vorbesc de dotarea spitalelor ori de anumite specializări pentru care mergi la Cluj pentru că nu ai de ales, acestea neexistând în Zalău. Mă refer la personalul medical. Și în Zalău am cunoscut doctori extraordinari. E drept, nu-s toți așa, dar unde în lumea asta, în ce oraș, toți oamenii sunt unul și unul? Asta-i utopie. Oricum, primul meu gând nu a fost îndreptat către Cluj, către medicii de acolo, ci către Zalău, la singurul medic chirurg căruia îi aveam numărul de telefon. I-am trimis mesaj, însă n-am primit răspuns. Și e, oarecum, de înțeles, Covidul a dat totul peste cap, punând o presiune uriașă pe personalul medical.

Bun, deci operație. Fără o opțiune sigură, și ca să mi se confirme că operația e obligatorie, am căutat un doctor la care să pot ajunge la Zalău, urmând ca apoi să mă decid ce fac: Zalău sau Cluj?

Am căutat și singura opțiune găsită a fost cabinetul doctorului Kramar. Am sunat, mi s-a răspuns, și m-am înființat (sperând că o să scap de operație) la cabinet. Erau destul de mulți oameni care așteptau, așa că am așteptat și eu. Numai bine să pot să îmi fac o idee, din afară, despre doctor. De la început mi-a plăcut felul lui de a interacționa cu pacienții. Simplu, sigur pe el, direct, fără a-i lua de sus. Iar asta m-a făcut să intru mai ușor în cabinetul lui, când mi-a venit rândul. Și, față în față, doctorul Kramar mi-a inspirat încredere foarte rapid. Și chiar dacă eram acolo mai mult pentru confirmarea problemei medicale, urmând ca apoi, acasă, să decid unde mă duc, am ales pe loc: Zalău, doctorul Kramar. Și, de fapt, între doctorii din Cluj și cei din Zalău, îi aleg, atât cât se poate, pe cei din Zalău. De ce? Pentru că am întâlnit doctori, de fapt oameni extraordinari, în mulții ani în care mi-am însoțit părinții la spital. Și, la fel ca doctorul Kramar, mi-au inspirat încredere. Iar asta, încrederea, liniștea sufletească, contează enorm, atunci când ești pus la încercare, indiferent că e o problemă de sănătate ori una legată de interacțiunea umană.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *