”Muzeul în stradă”: Pe linia galbenă – expoziție de Raluca Țurcanașu, la Muzeu

O nouă expoziție – ”Pe linia galbenă” – din cadrul proiectului ”Muzeul în stradă” va aduce în fața publicului un colaj de imagini, texte și gânduri ale artistei Raluca Țurcanașu, miercuri, 7 iulie 2021, cu începere de la ora 12.00, la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

Proiectul „Pe linia galbenă” reprezintă o cercetare artistică realizată de artistă în timpul rezidenței din octombrie – noiembrie 2020, din cadrul programului ”Artiști la muzeu. Platformă de creație și educație prin artă”, în care artiști invitați și specialiști ai Muzeului expun pe panouri amplasate pe gard.

Astfel, ceea ce mi-am propus prin seria de lucrări foto-video realizate în rezidența de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău a fost tocmai împuternicirea locuitorilor în a-și imagina orășelul puțin altfel. Am invitat locuitorii și pe cei interesați să urmărească „Linia galbenă” a Zalăului: pe de-o parte, cea materială, conducta de gaze vizibilă în întregul oraș și pe de alta, cea simbolică, ce marchează traseul dinspre Brădet spre Cabana Pionierilor. Am urmărit traseul Zalăului dinspre izvoare spre capătul celălalt al orașului, cât și al Sărmașului, emisarul Zalăului, imaginând noi funcțiuni sociale pentru spațiul verde de pe văi, care să coaguleze comunități și să ofere alternative educaționale neconvenționale. Documentarul poetic intitulat «Râul este încă aici» alternează păreri ale localnicilor cu propriile mele gânduri și sunete urbane” – Raluca Țurcanașu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *