O nouă expoziție la Muzeu: ”Împărtășește-ți povestea! Împărtășește-ți culorile!”

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău găzduiește o nouă expoziție temporară în ”Beciul Cultural”, cu prilejul Zilei Internaționale a Bolilor Rare 2022 – ”Împărtășește-ți povestea! Împărtășește-ți culorile!”.

Vernisajul expoziției organizată de către Alianța Națională pentru Boli Rare România și Asociația Prader Willi din România prin Centrul NoRo Zalău, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău (MJIAZ), va avea loc luni, 28 februarie 2022, la ora 12.00. Expoziția poate fi vizitată de către public până la jumătatea lunii martie.

O boală rară este o boală care afectează aproximativ 5 persoane din 10.000. Se estimează că în prezent există 300 de milioane de persoane cu boli rare, 6.000 de boli rare, 72 la sută din bolile rare sunt genetice, iar 70 la sută din bolile rare apar în copilărie. Pentru majoritatea bolilor rare nu există niciun tratament şi multe persoane afectate sunt nediagnosticate. În fiecare an, în luna februarie, marcăm Ziua Internațională a Bolilor Rare, pentru a creşte conştientizarea despre bolile rare, inclusiv despre impactul lor asupra vieţii pacienţilor şi familiilor lor. Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău se alătură, ca în fiecare an, Centrului NoRo în efortul comun de sensibilizare și, sperăm, încurajare a cercetătorii în domeniu şi a factorilor de decizie în abordarea nevoilor celor care trăiesc cu astfel de afecţiuni.

”Vă invităm să vizitați o expoziție plină de culoare care spune povestea oamenilor cu afecțiuni rare din comunitatea noastră”, spune Corina Bejinariu, manager MJIAZ.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *