Oameni faini de pe internet: Stelian Boldea, un chitarist cu har

Din când în când, internetul… de fapt media de socializare online (social-media, ca să înțeleagă și vorbitorii de romengleză), printre superficialitatea și clișeele omniprezente te mai lasă să găsești și ceva care merită atenția ta. Așa cum e cazul lui Stelian Boldea. Despre el știam că e un chitarist foarte bun, însă nu am avut ocazia să-l ascult ”pe viu”. L-am ascultat online, pe contul lui de youtube, acolo unde își postează clipurile cu muzică pe care le realizează.

Pe contul lui de facebook scrie că lucrează la EnergoBit (și ar fi putut să lucreze oriunde altundeva, nu asta e important), iar asta mă enervează la culme. Nu de alta, dar oameni ca el, care au un real talent, indiferent în ce sferă a culturii, artei, științei sau orice altceva care aduce plusvaloare vieții, ar trebui să poată să trăiască din ceea ce fac, datorită talentului lor, iar actul de creație ar trebui să fie ocupația de bază, tocmai pentru că există harul pe care atât de puțini oameni îl au. Har pe care ar trebui să poată să și-l valorifice, nu doar să-l lase la suprafață în timpul liber. E greu să poți să te susții financiar din creație în România, aici unde politica și fotbalul sunt ”valorile” care rup gura târgului, iar cei care creează, și care fac lumea mai frumoasă, sunt trecuți la rubrica ”și altele”, deși, până la urmă, ei sunt cei care fac ca omul să fie mai mult spirit decât materie.    

Clipurile lui sunt simple, însă tocmai de aceea, ori cu atât mai mult, harul lui artistic, talentul lui de chitarist e pus în valoare, pentru că muzica e cea care contează.

Am ales să postez, în loc de poză, ultimul lui clip încărcat pe youtube – Pop Rock, deși aș fi putut să aleg oricare dintre cele care sunt deja încărcate, toate îți arată un chitarist cu un real talent, un chitarist care ar trebui să fie pe scenă, să cânte lumii.

Stelian, respect pentru talentul tău!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *