Oaza de liniște de la marginea orașului

 

Probabil una din cele mai bune investiții ale Primăriei Zalău, parcul din Brădet e, la propriu, o oază verde de liniște, de sănătate. Un loc în care poți să iei o gură de aer curat, în care poți să-ți găsești liniștea, atunci când te plimbi pe aleile ori pe cărările parcului.

 

 

Și chiar dacă, la început, atunci când au apărut aleile amenajate, părea că ”s-a stricat” pădurea, atunci când vezi  copii jucându-se în locurile amenajate și, mai ales, persoane în vârstă plimbându-se în parc, toată treaba asta cu amenajatul de alei în pădure parcă apare altfel. Ba chiar ajungi să apreciezi că, într-un oraș sufocat de mașini, aici, cei mai în vârstă pot să se plimbe în liniște, în siguranță.

 

 

Și, deși pare greu de crezut, într-o societate în care nu există spiritul civic, atunci când vine vorba despre curățenie, parcul din Brădet e curat, e îngrijit, ba chiar și locurile de joacă sînt intacte. Poate și datorită camerelor de supraveghere, care le mai taie din elanul distructiv cocalarilor care ajung (probabil din greșeală) aici.

 

 

E un loc pe care nu doar copiii și cei în vârstă îl apreciază. Mulți merg acolo să alerge ori să facă exerciții în aer liber. Ori chiar și doar să se așeze pe o bancă și să se bucure de aerul curat și de liniștea pădurii. Plus că, aici, veverițele sînt ca acasă, iar joaca lor de-a v-ați ascunselea are darul de a destinde pe oricine le observă.

 

 

Parcul ăsta e frumos în fiecare anotimp, dar toamna, atunci când culorile de tot felul ”aprind” pădurea, oaza asta de sănătate și liniște de la marginea orașului e ca o comoară. Pădurea, în sine, e o comoară. Iar într-o lume în care pădurile dispar cu repeziciune, când lemnul înseamnă profit, și atât, un parc de genul ăsta ar trebui să ne aducă aminte că natura, pădurea înseamnă acasă.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *