Politicienii, acești paraziți sociali

parlamentariDex: Parazit = Organism animal sau vegetal care trăiește și se hrănește pe seama altui organism, căruia îi provoacă adesea daune, boli sau chiar moartea.

Au dreptate cei care au ieșit și care o să mai iasă în stradă, atunci când cer schimbarea? Absolut. E singura soluție, acum, când, deja, efectele acțiunii paraziților sociali, recte politicienii, se lasă cu suferință umană, ba chiar cu morți.

Cine i-a ales pe acești paraziți să ne conducă? Păi, noi, organismul pe seama căruia se hrănesc paraziții. Și i-am ales nu pentru că ar fi fost cei mai buni, ci pentru că nu am avut de unde alege. Acum, însă, avem ocazia să cernem gunoiul ăsta politic prin sita societății civile, și, poate, mai rămâne cineva îndeajuns de curat, încât să se poată spune că, da, îl vrem pe respectivul. Deși, slabe șanse. Pentru că – și sigur există și oameni care s-ar implica în politică cu bune intenții – dacă intri în politică și chiar vrei să faci ceva, refuzând să faci parte din clica asta de urât-mirositori-social, ești repede reperat și, dacă nu intri în “gașca” lor, ești dat la o parte. Și atunci, cine naiba, cu coloana vertebrală dreaptă, să mai vrea să facă politică, când ăștia, paraziții, folosindu-se de noua securitate, care, din multe puncte de vedere, e chiar mai nocivă decât vechea securitate și la fel, dacă nu mai mult, de opresivă, “te fac” în doi timpi și trei mișcări? Și ăștia, fiți sigur, sînt cu sutele amestecați în manifestațiile de stradă care au cuprins țara, menirea lor, ordinul de zi pe unitate, fiind să se folosească de acea mișcare de stradă și să o îndrepte în direcția ordonată de sus. Și ăsta e marele pericol, denaturarea, confiscarea de către ăștia a revoluției de stradă.

Cine sînt paraziții care ne conduc? În general, sînt aceiași care ne-au condus în ultimii 26 de ani, de la revoluție încoace, atâta tot, că, schimbându-și haina, ca să nu fie recunoscuți, “și-au spălat rufele”  trecând dintr-un partid în altul.

În 2004, după ce, sătui de Iliescu și, mai ales, de Năstase, cel care a trecut cu tăvălugul prin societatea românească, acel care, cu o aroganță pe care doar Băsescu i-a depășit-o, ne punea să-i numărăm ouăle. Năstase, inventatorul, de facto, al sistemului care trage sforile și în ziua de azi. Așa că, atunci când a trebuit să alegem din două rele, l-am ales, manipulați și de teatrul ieftin al lacrimilor lui Băsescu, pe acesta din urmă. Ce-a urmat? Prăpăd. Sistemul lui Năstase a fost perfecționat de Băsescu până într-acolo încât, acum, oricine i se pune în cale devine victima acestuia, direct ori colateral, ca urmare a corupției adusă la rang de lege. Iar cei care au murit în clubul Colectiv sînt victimele colaterale ale acestui sistem. Victime pe seama cărora politicienii încearcă, acum, să se cațere, cu un tupeu nesimțit, specific paraziților sociali.

Sper ca binecunoscuta memorie scurtă e românilor să nu fie la fel și de data asta. Nu de alta, dar unul dintre lucrurile care a durut cel mai mult în zilele ăstea tragice a fost legat de sistemul de sănătate, cel care poate salva viața celui aflat la nevoie, la fel ca cei din Colectiv. Unde sînt spitalele? Unde sînt medicii? Asta i-a durut și îi doare pe români. Păi, să vedem, cine a închis spitalele și a fugărit medicii din țară? Foștii pedeliști: Blaga, Predoiu, Boagiu, Andreea Paul, Săftoiu, Flutur, Anastase, Oltean, Toader, Duță, Igaș, Stolojan, Boc… Cei care, acum, se regăsesc în Biroul Politic Național al PNL. Ei vor să confiște mulțimea din stradă.

Sînt pesediștii mai buni? Nici vorbă, ăștia sînt, de fapt, foștii “tovarăși de arme” cu pedeliștii, urmași demni ai FSN, recte ai tătucului Iliescu, cel care a inventat democrația originală românească, cea care, practic, a însemnat începutul sfârșitului pentru România.

Băsescu? Ăsta va rămâne în istorie drept cel mai detestat și prost conducător pe care l-a avut România în ultimii 100 de ani.

Mai rămân UDMR și UNPR, dar formațiunile ăstea, la fel ca orice altă târfă politică, sînt doar balast, trădători de serviciu, apucând de ciolan din orice parte li se permite.

Și, evident, biserica, cu popii cu Mercedes la scară. Tot un fel de politicieini, dar, la fel ca securiștii, undercover. Asta ar fi și explicația pentru banii pe care îi primesc, fără număr, de la stat, indiferent de cine e la putere.

Un singur lucru e evident, clar ca lumina zilei: după ce intră în politică și ajung la frâie, paraziții sociali, recte politicienii, devin, foarte repede, putred de bogați. Și nu numai ei, ci toți lacheii de casă ai lor, paravanele pe care le folosesc atunci când fură tot ce prind. Cine îi lasă să fure? Păi tocmai asta e, cel care le permite asta, pentru ca, mai apoi, să folosească asta în funcție de interes, e sistemul – păpușarul din umbră.

Atunci, cine?


6 thoughts on “Politicienii, acești paraziți sociali

 1. Nu calin, la sanatate deciziile NU le-au luat persoanele enumerate de tine, ci ministrii udmr. Ma mir ca iti imaginezi ca intr-o coalitie ministrii dintr-un partid sunt ghidati de alt partid. Esti chiar copil. Un copil care a lovit in pdl, uitand ca in acea guvernare era unpr si udmr. Daca vrei sa faci treaba bine – nu superficial ca si cei de la colectiv – pune mana si spune adevarul. Las-o incolo de manipulare de doi bani. Nu mai suntem prosti. Nu ne subestimati pe cei sub 30 de ani, daca i-ati ingenunchiat cu minciuni pe parintii nostri.

  1. Te miri pe bună dreptate că-mi imaginez. Pentru că nu-mi imaginez nimic. Întotdeauna de trâmbițat ce avea Băsescu să zică trâmbița Boc. La fel ca și decizia de a închide spitale. Cât despre manipulare, despre ce manipulare vorbești, în articol este vorba despre toată clasa politică. Ori tu, din dragoste pentru PDL, te-ai oprit cu cititul la pasajul respectiv? Lasă, stai liniștit, nu dispera, într-un fel sau altul tot ăia o să ajungă la ciolan. Da’, auzi, parcă în stradă, cei care nu mai vor să fie prostiți vor să schimbe toată clasa politică, la fel cum îmi doresc și eu. Pentru mine toți sînt la fel, și nu pentru că-mi imaginez, ci din contră.Tu ai rămas cu portocaliul în ochi, ori vrei să se schimbe ceva?

   1. Vreau sa ramana oamenii buni si sa plece cei f slabi din toate partidele politice. Vreau sa intre oameni noi bine pregatiti. Dar tu nu asta ai facut? Tu ai atacat un singur partid. Daca era vb de atacul tau doar la psd aveam exact aceleasi comentarii daca deciziile apartineau din guv psd UNPR-ului, de pilda. Tu te-ai pozitionat folosind o minciuna. Nu mai merge cu minciuni! Presa a avut un rol major in crearea actualei clase politice. Poate cel mai mare. Asumati-va si voi greselile. Corectati-le pana nu iesim in strada impotriva spagilor din presa.

    1. Rvl, rămân la concluzia că nu ai citit tot articolul, ori l-ai citit, dar treaba ta, aceea de postac, e să dai cu “Huuuuoooo” ori de câte ori cineva pomenește ceva, evident, nu laudativ, de pedeliști. Uită, ca să nu faci spume la degete de la atâta postat: Huuuooo, jos PSD, jos UNPR, jos UDMR, jos PNL (cu tot cu pedeliștii metamorfozați), jos PMP, jos M10, jos toată clasa politică!. Acuma, ca semn că ai înțeles și, evident, ca exercițiu de voință, zi și tu “Huuuuo, jos PNL, jos PDL!” Hai că poți…
     PS. De unde naiba ai scos faptul că am atacat vreun partid anume? Articolul nu e un atac, e doar o consemnare a stării actuale a clasei politice românești.

 2. Fals. In guvernul boc sanatatea a fost condusa de udmr. De ce nu te documentezi inainte de a scrie?

  1. Iar UDMR era în guvernul lui Boc. Iar guvernul lui Boc însemna exact oamenii enumerați în articol. Tu cine crezi că lua deciziile? UDMR? De ce nu te documentezi înainte de a scrie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *