Promovare prin alergare: de la ”Casa Natală” Iuliu Maniu Șimleu Silvaniei, la ”Casa Memorială” Iuliu Maniu Bădăcin

Jurnalistul Adrian Lungu, alături de colegii de la Zalău Runners – Cristian Nechita, Gabriela Nechita, Dan Terheşiu, Mădălina Pop, Florin  Dîrjan şi Bogdan Costea, vor alerga duminică, 21 martie 2021, de la Casa Natală  ”Iuliu Maniu” Șimleu Silvaniei, la Casa Memorială ” Iuliu Maniu ”Bădăcin, pe un traseu ce cuprinde Dealul Măgura, “Copacii Legii” şi “Cabana Vânătorului”, două repere cunoscute de pe Măgură.  

Acţiunea se vrea a fi un eveniment de conștientizare a istoriei locale, dar și de promovare a sportului în diverse forme, şi este organizat de Primăria Şimleu Silvaniei prin CNIPT, în parteneriat cu Centrul de Curtură şi Artă Sălaj, Casa Memorială ” Iuliu Maniu ”, Asociaţia ” Şanse Egale ” şi Muzeul Holocaustului.

ˮLegătura strânsă dintre Șimleu Silvaniei, locul în care s-a născut Iuliu Maniu, și satul Bădăcin, locul în care și-a petrecut o mare parte din viață și de care a rămas atașat, ne-a îndemnat să propunem acest eveniment, anul 2021 fiind anul în care marcăm 770 de ani de atestare documentară a oraşului Şimleu Silvaniei. Şi pentru că duminică este marcată şi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Sindrom Down, startul în cursa dintre cele două case monument va fi dat de doi copii cu acest sindrom, care au primit cu bucurie propunerea noastră. Dealul Măgura de abia așteaptă să fie explorat, “Copacii Legii” si “Cabana Vânătorului” vor fi martori ai alergătorilor spre destinația lor finală: Bădăcin.Vă invităm să ne fiți alături on-line pe canalele CNIPTˮ, transmite directorul CNIPT Şimleu Silvaniei, Daniel Stejeran.

Jurnalistul Adrian Lungu nu este, de altfel, la prima acţiune de acest gen, el alergând alături de colegii de la Zalău Runners şi cu alte ocazii, pur şi simplu  pentru a promova judeţul, şi atât.

“O facem din plăcere, fără să aşteptăm nimic în schimb, pentru că Sălajul are multe de oferit şi pentru că într-adevăr merită promovat“, a afirmat Adrian Lungu înainte de a intra într-una din aceste curse.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *