Recital de orgă, la Biserica Reformată din Dumbrava Nord, Zalău

Dr. Enyedi Ștefan va susține un recital de orgă luni, 6 iunie 2022, ora 18, la Biserica Reformată din Dumbrava Nord, Zalău.

Programul recitalului:

Franz Liszt                        – Introitus;

Johan Sebastian Bach       – Opt preludii mici și fugi;

Johan Sebastian Bach       – Maurice Durufle – Werde munter, mein Geműthe coral;

Johan Sebastian Bach       – Preludiu și fugă în Do minor;

Johan Sebastian Bach       – Fantasie în Sol major;

Johan Sebastian Bach       – Concerto IV a 2 Clav e Pedale, în Do major;

Jaques Nicolas Lemens     – Fanfare.

Enyedi Ștefan s-a născut în satul Micula în anul 1957. De mic copil a învățat să cânte la armoniu de la preotul decan Barna József. În anii studenției profesorii Benedek Kálmán și Guttman Emese l-au introdus în tainele muzicii de orgă, iar capelmaistrul Geréd Vilmos în liturghia bisericii romano-catolice. În Cluj-Napoca s-a inițiat și în cunoașterea instrumentului. Cu ocazia pregătirii pentru doctorat a cutreierat și județul Sălaj, recenzând orgile din bisericile sălăjene, indiferent de confesiune. Așa a perindat localitățile următoare: Zalău, Cehu Silvaniei, Șimleu Silvaniei, Jibou, Lompirt, Dioșod, Mineu, Ilișua, Borla, Ulciug, Agrij, Ip, Carastelec, Camăr, Crasna, Horoatu Crasnei, Coșeiu, Meseșenii de Jos, Sărmășag, Boghiș, Nușfalău, Pericei, Șamșud, Vârșolț.

Eveniment organizat în parteneriat de Parohia Reformată din Zalău, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare.


Leave a Reply

Your email address will not be published.