Servicii online puse la dispoziția zălăuanilor de către Primărie

Zece tipuri de servicii online au fost puse la dispoziția zălăuanilor, în urma implementării de către Primăria Municipiului Zalău a proiectului “SPECIAL ZALĂU – Servicii Publice Electronice de Calitate și Integrate pentru Administrația Locală din Municipiul Zalău”.

În cadrul acestui proiect, care presupune digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor, au fost dezvoltate și sunt funcționale zece tipuri de servicii online, respectiv:

  1. Obţinere Certificat de urbanism
  2. Prelungire Certificat de urbanism
  3. Înştiinţarea începerii lucrărilor de construire/desfiinţare
  4. Înştiinţarea terminării lucrărilor de construire/desfiinţare
  5. Obţinere Certificat de Nomenclatură stradală şi adresă
  6. Eliberare online Certificat de Atestare Fiscală
  7. Depunerea online a declarațiilor de impunere a Impozitelor și taxelor locale
  8. Seviciu online de comunicare a actelor administrative fiscale emise în scopul stabilirii activității de impunere, constatare și executare silită a impozitelor și taxelor locale
  9. Vizualizare online dosar fiscal
  10.  Depunere online cerere de scutire impozit

De asemenea, tot prin intermediul acestui portal pot fi făcute sesizări online, accesând Harta incidentelor (MyZalau).

Cetățenii, persoane fizice și juridice, pot accesa aceste servicii electronice din cadrul site-ului oficial al primăriei www.zalausj.ro, secțiunea Servicii electronice sau direct din platforma online de comunicare cu contribuabilii: https://eprimaria.zalausj.ro/public/cetatean-login/index.

Există servicii electronice care pot fi accesate cu autentificare, iar altele fără autentificare. Pentru a beneficia de toate serviciile oferite, cetățenii trebuie să se înroleze în platformă, prin prezentare, o singură dată, la unul din ghișeele primăriei pentru a obține credențialele de autentificare în platformă (user și parolă).

Avantajul depunerii documentelor prin platforma electronică scutește contribuabilul de a se deplasa la primărie, întrucât aceasta va formula răspuns și-l va transmite contribuabilului tot prin intermediul acestui serviciu. De asemenea, prin intermediul platformei de comunicare online cu contribuabilii sunt emise acte administrative fiscale în scopul stabilirii activității de impunere, constatare și executare silită a impozitelor și taxelor locale (decizii de impunere, somații și titluri executorii, adrese de înființare popriri, decizie privind distribuirea sumelor încasate, adrese de revenire poprire etc.)

De menționat că cetățenii vor fi informați cu privire la serviciile funcționale online și prin intermediul unor scrisori, pe care le vor primi prin poștă.

Pe lângă realizarea acestui portal electronic, prin intermediul acestui proiect a fost modernizată pagina de internet a instituției care, acum, poate fi accesată și de pe dispozitive mobile. De asemenea, a fost realizată o arhivă electronică care cuprinde aproximativ 40.000 de dosare din arhiva clasică, au fost actualizate și dezvoltate aplicații interne și au fost achiziționate echipamente și licențe informatice, fiind făcute demersuri și pentru elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Zalău 2024-2030.

Valoarea totală a proiectului, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, este de 3.218.371,66 lei, iar termenul de finalizare este în luna iunie 2021.


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism:

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *