Simpozionul Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ, în Grădina Botanică Jibou

Aflat la cea de a zecea ediție, Simpozionul Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ va avea loc în perioada 23 august – 1 septembrie 2021, în cadrul natural deosebit oferit de Grădina Botanică din orașul Jibou.

Evenimentul organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Centrul de Cercetări Biologice Jibou este susținut și de Primăria orașului Jibou, prin asociația Prietenii Grădinii Botanice, și de revista online Modernism.ro din București.

La ediția din acest an, în cadrul Taberei de pictură vor participa următorii artiști: Florin Gherasim (Cluj-Napoca), Ioan Gînscă (Cluj-Napoca), Lucian Muntean (București), Mariana Pașcalău (Ungaria), Mariana și Alexandru Picovici (Turda), Nicolae Suciu (Baia Mare), Radu Șerban (Cluj-Napoca) și Sorin Tîrt (Cluj-Napoca).

În cadrul activităților culturale conexe, Simpozionul va beneficia de prezentări și comunicări legate de temele artelor, muzică, literatură și gastronomie, susținute de:  prof. Laura Pamfiloiu și prof. Ioan Gînscă, de la Liceul Elf din Cluj-Napoca, conf. univ. Mira Marincaș, de la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, muzeograf Florin Gherasim, de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Lucian Muntean, artist vizual, din București și maestrul artei culinare Mircea Groza, din Zalău.

De asemenea, vor fi organizate workshop-uri creative la care vor participa copii de la Centrul de Plasament din Jibou.

Începând cu data de 24 august, în holul Serelor Grădinii Botanice, va putea fi vizitată expoziția de acuarela Picătura de apă a artistului bucureștean Lucian Muntean.

Vernisajul expoziției finale organizată cu lucrările realizate în perioada Simpozionului de către artițtii participanți, va avea loc la Grădina Botanică din Jibou, marți, 31 august, începând cu ora 18.
Toate lucrările realizate de artiștii care participă la această ediție vor fi donate și vor întregi colecțiile de artă contemporană ale instituțiilor organizatoare: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrul de Cercetări Biologice Jibou și Primăria Jibou.

Curatorul Simpozionului: Ioan Gînscă
Coordonatorul Simpozionului: Radu Șerban

Informații generale despre Simpozion:
www.SimpozionulArtaInGradina.ro
https://www.facebook.com/SimpozionulArtaInGradina/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *