Ansamblul „Mugur, mugurel” al Școlii Populare de Arte și Meserii, premiul I la Festivalul „Joc și cânt la Breaza”

Ansamblul „Mugur, mugurel” al Școlii Populare de Arte și Meserii, aparținând Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, a câștigat premiul întâi la secțiunea dansuri tradiționale românești, la ediția a șaptea a Festivalului-Concurs Național de Folclor „Joc și cânt la Breaza – Tradiția, punte de legătură între trecut și viitor”.

Tot premiul întâi a fost obținut de solista vocală Dragoș Sonia Alexia, 12 ani, la secțiunea de cântec popular. Premiul al doilea, la aceeași secțiune, a fost obținut de solistul vocal Barbur Darius Marian, 14 ani, și solista Botiș Ariana Daria, 15 ani.

Festivalul, realizat cu scopul de a descoperi, de a promova și orienta copiii, tinerii cu potențial artistic și de a valorifica obiceiurile și tradițiile populare, laice și religioase pentru a fi transmise generațiilor actuale și viitoare, a avut loc în data de 11 septembrie 2021, organizat fiind de Primăria Breaza, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Breaza, Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Județean Prahova.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *