Aparatură medicală modernă de peste 11 milioane de lei, în Ambulatoriul Spitalului Județean

Laboratoarele de Radiologie și imagistică, Explorări funcționale, Anatomie patologică și Analize Medicale, care deservesc Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, precum și 18 cabinete de specialitate au fost dotate cu aparatură medicală modernă printr-un proiect european implementat de Consiliul Județean Sălaj.

Derulat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, proiectul – în valoare de 11,66 milioane de lei -, are ca obiectiv facilitarea stabilirii unui diagnostic precis și rapid, respectiv a tratamentului adecvat, creșterea accesibilității serviciilor de sănătate oferite în Ambulatoriu, concomitent cu reducerea timpilor de așteptare pentru investigații specifice.

Printre noile dotări se numără un mamograf 3D, ecografe, aparat RX, videolaringoscop, dermatoscop digital, electrocauter, aparate de terapie laser/cu unde de șoc, microscoape optice LED, cărucioare pentru tratamente și pentru transportul pacienților, trusă de enduorologie cu sistem video, cada galvanică.

Ambulatoriul integrat de specialitate al SJU Zalău este singurul ambulatoriu public din Sălaj, ce oferă pacienților servicii medicale în 24 de specialități, 15 dintre ele, unice în județ.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *