Aspecte din istoria sportului zălăuan – expoziție la Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău organizează expoziția ”Aspecte din istoria sportului zălăuan”, al cărei vernisaj va avea loc joi, 23 noiembrie 2023, începând cu ora 18.00,  la Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău.

Expoziția propune o scurtă incursiune  prin câteva din cele mai importante prestații și performanțe realizate de sportivi ce au activat în plan local, fără a asuma însă o imagine completă asupra tuturor rezultatelor de excepție din acest domeniu. Demersul se dorește a fi mai mult decât o privire retrospectivă (de altfel, extrem de necesară pentru generația tânără), intenția fiind și aceea de a pleda pentru importanța sportului în viața comunității.

De asemenea, expoziția se constituie într-un important  instrument de promovare a spiritului sportiv în rândul tinerilor, precum și o recunoaștere adusă pasiunii, efortului și dedicării sportivilor zălăuani.

În decursul acestui an de sărbătoare și celebrare a istoriei și culturii locale, muzeul a fost gazda unei serii variate de evenimente menite să evidențieze bogăția și diversitatea patrimoniului zălăuan. Programul a cuprins o serie de activități captivante, reflectând diversitatea domeniilor abordate de muzeu. În cadrul expozițiilor foto-documentare, publicul a avut ocazia să descopere povești fascinante despre diferite aspecte ale istoriei locale, condensate în imagini care ilustrează evoluția Zalăului de-a lungul timpului. Aceste expoziții au constituit veritabile călătorii în timp, aducând în prim-plan evenimente semnificative, categorii socio-profesionale și personalități marcante care au contribuit la conturarea identității orașului. Evenimentul este deschis publicului larg și invită iubitorii de sport, pasionații de istorie și cetățenii interesați de istoria sportului zălăuan să participe la vernisajul expoziției.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *