Báthory Fest 2021 Șimleu Silvaniei, în linie dreaptă

Festival de reconstituire istorică medievală bazat pe istoria castelului și fortăreței lui Báthory din orașul Șimleu Silvaniei, Báthory Fest a ajuns la o nouă ediție și se va desfășura în perioada 17-19 septembrie 2021.  

Această ediție a festivalului va aduce o paradă cu expunerea formațiunilor de luptă – cavaleri în armură, pe armăsari dichisiți cu podoabe și țesături scumpe, războinici nomazi din stepele Răsăritului, arcași și lancieri destoinici, pe cai mărunți și iuți, mercenari pedestri, cu halebarde și tunuri de mână, tocmiți de Stephanus  Báthory din întreaga Europă Centrală -, concurs internațional de șah, reconstituiri ale luptelor medievale, turniruri, Zânele Silvane, spectacol de teatru pirotehnic pe muzica live, spectacole artistice etc.

Pe parcursul întregului banchet, bucătarii cei mai de seamă din toate colțurile regatului se vor duela în mâncăruri alese, întrecându-se în măiestrie. Buna dispoziție va fi întreținută de cântecele menestrelilor, farse și dansuri medievale, prezentări de arme și costume, expoziții ale artiștilor, jocuri pentru copii și multe alte surprize.

”Festivalul din acest an trebuie să fie cel puțin la nivelul celorlalte ediții, să evolueze și să crească. Sunt convins că vom avea o susținere foarte bună de la Județ. Vrem să-i implicăm pe cât mai mulți din comunitate, festivalul fiind, până la urmă, unul al comunității”, spune Cristian Lazăr, primarul orașului Șimleu Silvaniei.


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism:

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *