Cele mai bune cornulețe cu magiun pe care le-am mâncat, la patiseria Chic. Doi Oameni

Toate produsele Patiseriei Chic sînt delicioase. Și am cam mâncat de toate: savarină, linzer cu brânză, cornulețe cu magiun, ora X, tort, albinuța, tartă, cremeș, coșulețe cu nucă, covrigei etc. … Toate sînt delicioase. Și nu o zic doar pentru că sînt un pofticios și un prăjituros incurabil. Nu, rețetele după care sînt făcute produsele sînt, toate, tradiționale. Cornulețele cu magiun, de exemplu, sînt făcute după o rețetă din satul sălăjean Stârciu.

Nu tu E-uri, nu tu prafuri colorate de să nu mai știi ce mănânci. Toate sînt cu ingrediente naturale, iar gustul e unul pe măsură. Și sînt toate proaspete.

Articolul de față nu are nimic de-a face cu reclama – nici generatoare de facturi (cei care aveți facturier la purtător, stați blânzi), nici mascată. Pur și simplu am simțit nevoia să vă zic și vouă de deliciile dulci pe care le puteți găsi aici. Nu de alta, dar produse cu ingrediente naturale, făcute după rețete tradiționale, sînt destul de greu de găsit. Asta pentru că oameni care să refuze ”beneficiile” ingredientelor moderne de toate culorile și toate gusturile, care rămân ”proaspete” săptămâni întregi, sînt puțini. Iar atunci când îi găsești, sigur produsele lor sînt făcute cu drag, cu suflet.

Hmmm… Am vrut să vă zic mai multe despre produsele de la Patiseria Chic. Însă, în loc de asta, am să vă zic despre cei care le fac: Ioana și Adi, doi Oameni. Da, cu ”O” mare.

– Căliiin, Căliiin, ce faci? Hai la o prăjitură, mă strigă, zâmbindu-mi, de fiecare dată când mă văd trecând prin fața patiseriei.

De cele mai multe ori intru. Și de fiecare dată mănânc ceva dulce. Asta pentru că oamenii ăștia doi sînt cu sufletul la vedere, și se bucură când pot să ofere. Evident, mă bucur și eu de prăjiturile lor, și le mănânc cu atâta plăcere, încât le mestec și le tot mestec, să nu se termine.

Povestim despre tot felul, atunci când ne întâlnim. Ultima dată m-au întrebat ce fac vara asta. Le-am răspuns că merg cu bicicleta din Zalău, la Atena. M-au privit cu ochii mari. Apoi mi-au spus dintr-un suflet, amândoi:

– Călin, înainte să pleci trebuie neapărat să treci pe la noi.

– Da, o să trec să vă salut.

– Nu, nu să ne saluți. Treci pe la noi ca să îți pregătim un pachet: cornulețe, coșulețe, covrigei, pâine, orice crezi că nu se strică. Ca să ai de mâncare câteva zile, să nu îți fie foame. Că cine știe pe unde ajungi.

M-am uitat la ei, iar bunul lor simț era atât de la vedere, bunătatea lor era atât de evidentă că n-am știut ce să zic.

– Ce putem să îți mai dăm? Îți dăm și ceva prăjituri? Oare rezistă la căldură?

Le-am mulțumit mai mult zâmbind, decât prin cuvinte. Asta pentru că brațele larg deschise a omenie m-au emoționat.

Adi și Ioana sînt doi oameni cu sufletul la vedere, care le dau și altora din produsele lor, așa, de dragul de a oferi. L-am întrebat pe Adi de ce face asta. Mi-a răspuns simplu:

– Călin, dacă noi le dăm și altora, ne dă și Dumnezeu nouă.  

Patiseria Chic e pe strada Tudor Vladimirescu, pe stânga, cum mergi dinspre bulevard, spre Tribunal. Acolo o să găsiți produse delicioase, făcute după rețete tradiționale. Și tot acolo o să găsiți doi Oameni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *