Clubul Sportiv Energia Marca, Sălaj – oază de tenis și sport pentru comunitate

Un nou suflu de viață sportivă a apărut în inima comunei Marca din județul Sălaj – clubul sportiv Energia Marca, o inițiativă născută din pasiunea unei familii iubitoare de sport și din dorința de a oferi copiilor și adulților din comună acces la lumea activității fizice și a sănătății.

Înființat în anul de grație 2023, când speranțele și visele sportive păreau a fi apanajul orășenilor, clubul sportiv Energia Marca a demonstrat că pasiunea și determinarea pot face minuni. Cu fonduri proprii și cu o viziune clară, familia fondatoare a adus comunității un teren de tenis modern,  care este disponibil gratuit pentru toți copiii care doresc să își încerce loviturile de dreapta și de rever sau să servească primele mingi pe teren.

Și pentru că talentul trebuie șlefuit de experți, antrenorii Barna Krisztián și Sim Viorel, veniți de la Șimleu Silvaniei, împărtășesc cu copiii secretele acestui sport elegant. Pasiunea și expertiza lor în tenis nu sunt doar simple instrumente de instruire, ci adevărate catalizatoare pentru a însufleți visurile mici ale copiilor de a deveni mari campioni.

Încă de la deschidere, Clubul Sportiv Energia Marca a umplut agenda comunității cu o serie de activități sportive diversificate, desfășurându-se sub soarele liber al cerului sau în sala de sport a satului. De la cursele de ciclism, care îmbrățișează spiritul libertății și al sănătății, până la Festivalul sportului – Energy Sport Festival, unde competițiile și demonstrațiile sportive electrizează atmosfera, dinamismul este cuvântul de ordine.

Cupa Energia a atras entuziaști ai fotbalului, adulți la fel de pasionați și dornici să-și etaleze talentul și spiritul echipelor bine sudate. Mai mult, atitudinea clubului față de comunitate trece dincolo de latura sportivă, manifestându-se în acțiuni caritabile generoase și în implicarea în activități de recreere pentru copii, întregind astfel portretul unui club care se definește prin dăruire și responsabilitate socială.

Un astfel de bastion al sportului în inima rurală nu ar fi deplin însă fără sprijinul și încurajarea constantă din partea iubitorilor de sport și a celor care cred în valoarea activităților recreative și educative. Clubul Sportiv Energia Marca este constant în căutarea de susținători și parteneri care să împărtășească și să promoveze viziunea sănătății prin sport și joacă, o viziune ce poate crește și modela viitoarele generații.

În concluzie, această perlă din Marca nu doar că îmbogățește viața comunității rurale prin sport și sănătate, dar demonstrează și că dragostea pentru mișcare și o viață activă nu cunosc granițe, fie ele urbane sau rurale. Clubul Sportiv Energia Marca continuă să fie un far de lumină, ghidând pașii neclintiți spre un viitor mai sănătos și mai liniștit pentru locuitorii săi.

Într-o eră în care ritmul vieții urbane adesea ne copleșește și în care facilitățile sportive par monopolizate de marile orașe, Clubul Sportiv Energia Marca din județul Sălaj se ridică ca un far al speranței și al posibilităților nelimitate și în mediul rural. Fiecare serve puternic pe terenul de tenis, fiecare gol marcat în cadrul Cupei Energia, fiecare pedală învârtită cu zâmbetul pe buze în cursele de ciclism este o celebrare a unei comunități care spune un răsunător “se poate”.

Clubul acesta nu este doar un spațiu de desfășurare a activităților fizice, ci un exemplu de inițiativă civică, o dovadă că pasiunea și dedicarea sunt resurse neexploatate suficient în ruralitatea noastră. În fiecare copil care ia racheta în mână pentru prima dată, în fiecare adult care redescoperă bucuria mișcării, se naște un ambasador al schimbării și al vieții active.

Pasiunea pentru sport este contagioasă și, dacă este împărtășită, poate deveni un catalizator pentru transformare și progres. De aceea, fiecare dintre noi, fie că suntem amatori sau profesioniști, tineri sau mai maturi, avem responsabilitatea și privilegiul de a sprijini astfel de inițiative precum Clubul Sportiv Energia Marca.

Apelul nostru merge către întreaga comunitate a iubitorilor de sport să se alăture în promovarea acestui proiect care zidește punți de solidaritate și inspirație. Să ne unim forțele, să vorbim despre club, să participăm la evenimentele organizate și să contribuim, fie și doar prin prezență, la alimentarea acestui vis de a face sportul accesibil pentru toți.

Împreună, putem transmite mesajul că indiferent de locul unde trăiești, indiferent de limitările aparente ale mediului rural, poți crea oaze de sănătate, fericire și comunitate. Clubul Sportiv Energia Marca nu este doar o invitație la mișcare, ci o mișcare în sine – o mișcare spre a demonta stereotipurile și a construi o realitate în care fiecare sat, fiecare comunitate rurală să poată spune cu mândrie și convingere: “Da, se poate și aici!”

Astfel, fiecare pasionat de sport care se alătură acestei cauze devine parte a unei echipe mai mari, parte a unei mișcări care redefinește potențialul zonei rurale și demonstrează că distanța de la potențial la realizare se poate măsura în eforturi comune și inimi deschise.

Cu entuziasm și optimism, le urez membrilor, susținătorilor și tuturor celor implicați la Clubul Sportiv Energia Marca sănătate, perseverență și cât mai multe realizări remarcabile. Să fie o sursă de inspirație continuă pentru comunitatea din Marca și pentru toate comunitățile rurale, demonstrând că unde există voință și pasiune, succesul și moştenirea pozitivă sunt asigurate. Succesul lor este un punct de referință pentru ce înseamnă dedicația și dragostea față de mișcare și sport. Pagina de Facebook a clubului: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089681594001


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *