CORBU vine, în premieră, cu o trilogie artistică la Nocturna Bibliotecilor, Zalău

O trilogie artistică concepută de sălăjeanul Sergiu CORBU Boldor va fi găzduită de Biblioteca Județeană I.S. Bădescu din Zalău găzduiește, în cadrul Nocturnei Bibliotecilor, vineri, 29 septembrie, ora 21:30.

Trilogia curpinde vernisajul expoziției de fotografie analog, „Senzualitate primitivă”,  pachetul de cărți care conține 23 de fotopoeme, și care fac legătura cu cele 23 de fotografii din expoziția analog, și „FEREASTRA”, autoportret sonor lui Victor Brauner.

Evenimentul va avea loc în aer liber, în fața secției tineri și adulți a Bibliotecii I.S. Bădescu.

Senzualitate primitivă este o colecție manifest care conține 23 de fotografii analog, în care arta fotografică se întâlnește cu realitatea cotidiană, realitatea onirică, tarotul și poezia. Colecția traduce în limbaj vizual o lume aparent pierdută și care poate fi recuperată prin învățarea unui limbaj simbolic. Cartea-ghid conține 23 de texte-poem. Fiexare text-poem corespunde unei fotografii care, la rândul ei, corespunde unei cărți de tarot.

Invitații evenimentului sunt profesorul Mirel Matyas, fotograful Spînu Ovidiu Cristian și Luiza Matilda Mitu, managerul proiectului CORBU.

FEREASTRA

Spectacolul sonor „FEREASTRA (The Window of the Soul)” este un one man show performance construit de artistul Sergiu Corbu Boldor.

Instrumentele folosite sunt: vioară, caval, looper, sintetizatoare. La baza spectacolului sonor stau tablourile lui Victor Brauner, tarotul și alchimia.

INTRO

Luați loc în acest Templu al inimii. Nebunul deschide Fereastra și pornește la drum.

Magicianul invocă porți: Foc – Aer – Apă – Pământ – Spirit.

Vreau să-mi leg viaţa de ceva fantastic. Necunoscutul să locuiască în mine.

Despre conceptul spectacolului sonor:

Așa cum tabloul este învestit cu o viaţă proprie, o viață interioară, un „suflet“, tot astfel este și muzica mea. „Fereastra sufletului“ este cheia misterului unei ființe. „Privirea este tot ce poate fi mai tulburător”. Aici sunetul meu se întâlnește cu tabloul lui Victor Brauner.

Sergiu CORBU Boldor

Sergiu CORBU Boldor a absolvit Universitatea de Muzică din Oradea cu specializările Pedagogie muzicală și Interpretare vioară. Pe lângă vioară Sergiu CORBU Boldor a studiat ca instrumente secundare: chitara, chitara electrică, chitara bass, percuții, mandolină, fluier, caval, drâmbă.

Sergiu CORBU Boldor are o experiență de peste 15 ani pe scenele mari ale industriei muzicale.

A urcat pe scenele naționale și internaționale, performând la vioară, împreună și alături de nume ca: Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Semnal M, Taxi, Hara, farfarello, Byron, Haggard, Guano Apes etc.

A fost membru fondator la trupa Azepam din Oradea și violonist la trupa Popa Șapcă din Timișoara. A inițiat și coordonat propriile proiecte muzicale ca: AD HOC, 2 fire 2 paie, Intensitate Epic Sonoră.

Sergiu CORBU Boldor are experiența educației transdisciplinare în lucrul cu tinerii: a fost lider în cadrul Organizației Naționale Cercetașii României și profesor de muzică la grădinițe și școli din București.

În prezent colaborează ca violonist cu trupa Hara și corul All’s Choir, muzicieni din Opera Națională Română și Filarmonica George Enescu București.

Din 2017 este inițiatorul și coordonatorul Proiectului Muzical CORBU.

În 2021 Sergiu Corbu Boldor, alături de Liviu Farcaș și Victor Mihai au realizat live coloana sonoră a celor 25 de ore și 30 de minute de spectacol din cadrul proiectului manifest „Hektomeron” al Teatrului Național „Marin Sorescu”.

În 2022 a realizat concertul-spectacol „Din Furtună”, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare, organizat de Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova. Tot în 2022 a deschis Festivalul Fringe cu spectacolul sonor Dezleganie, spectacol dedicat lui Constantin Brâncuși. https://bfringe.ro/dezleganie

Mai multe detalii despre activitatea artistului aici:  http://panacorbului.ro/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *