Darius Prodan: “Nu putem toți să plecăm. Trebuie să facem ceva pentru comunitatea locală”


E prima oară când stau de vorbă cu el mai mult, altfel decât un schimb de cuvinte, așa, în trecere. Și am descoperit un om fain, care chiar m-a surprins prin felul deschis în care a venit la emisiunea ”Pur și simplu” și prin felul în care vede el implicarea în comunitate.

Zălăuanii, și nu numai, îl știu ca pe cel care a creat Pro Teatru, și care a adus actori în Curtea artiștilor, atunci când în puține orașe din țară se mai juca teatru. Ba, mai mult, a fost nominalizat la Premiile Galei Uniter 2021, la categoria ”Cel mai bun spectacol”, pentru piesa de teatru produsă la Zalău – ”Verde tăiat”. Iar asta nu face decât să arate că, atunci când vrei, poți.

M-am bucurat să îl descopăr altfel decât până acum. Și, sincer, mi-a făcut plăcere să stau de vorbă cu el. Și chiar dacă nu am avut nicio întrebare pregătită dinainte, discuția a decurs frumos, de la sine. Asta pentru că Darius e un om cu mintea deschisă, implicat până peste cap în ceea ce face, cu multe idei și cu mult elan. L-am întrebat de ce la vârsta la care viața înseamnă, în general, ”Să ne simtem bine! Toată lumea mâinile în aer! Make some noise!”, el a ales să facă ceva în viață. Răspunsul lui, așa, pe scurt (chiar dacă nu imediat), a fost foarte fain: “Nu putem toți să plecăm. Trebuie să facem ceva pentru comunitatea locală”.

Darius chiar a făcut (și sigur o să mai facă) ceva pentru comunitatea locală. Iar faptul că există tineri ca și el e un semn că, totuși, lumea asta, chiar dacă pare că se duce naibii, totuși, mai are o șansă să fie și frumoasă. Atât cât se poate.

Darius merită urmărit. Așa că, vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *