Dictatura de fațadă a murit! Trăiască dictatura!

E incredibil ce se întâmplă în lume! Nici n-a început bine anul, că libertatea (sub toate formele ei) e atacată pe față. Asupra libertății sînt asmuțiți câinii și forțele de represiune. La propriu (vezi Olanda). De ce? Pentru că păpușarilor sistemului nu le plac oamenii care stau drepți, care gândesc, care nu iau poziția ”capră” doar pentru că așa li se cere.

Asupra libertății sînt asmuțiți câinii… Cum se poate așa ceva în secolul ăsta? Cum, necum, se poate. Așa au hotărât dictatorii sanitari, că dreptul la libertate e un moft, că e în regulă să tragi în oameni, să asmuți câinii pe cei care ridică fruntea și glasul. Iar ce e mai rău e că, de pe margine, aplaudacii sistemului (aceiași care au blamat jandarmii pentru 10 august), acum își freacă mâinile satisfăcuți că ai lor le arată ”cu bâta” ălorlalți care le e locul în lumea nouă. Și, acoperită de ropotele de aplauze ale sclavilor sistemului, dictatura își arată fața hidoasă tot mai tare și se întinde, sub privirile încântate ale acelorași sclavi, în întreaga lume.

De ce toate astea? Fiindcă au zis experții, acești specialiști plini de studii și doxă de carte, că știu ei că în 15 ianuarie (sau pe acolo), al cincilea val o să facă prăpăd, de-o să ne ia mama naibii, așa că să stăm, naibii, pe burtă, ascunși în case. Însă, paradoxal, acești ”nostradamuși” nu sînt în stare să prezică, măcar așa, cu aproximație de cincinal, când o să se domolească valurile. Ori tulpinile. Sau, în traducere, când o să fie rău, știu, când o să fie bine, nu.  Că nu se aplică aceleași calcule, aceleași tipare, aceleași predicții care, ce să vezi, doar când e de rău sînt la fix.

Sigur, o să vină polițiști, jurnaliști, profesori, politicieni-ciocoi-noi care o să îți zică ceva legat de aritmetica de clasa a patra, plini de dispreț la adresa proștilor. Care de aia sînt proști, că nu zic ca și ei. Și în semn de cetățeni de rangul 1, își flutură certificatele verzi, privindu-i cu ură pe ceilalți, proștii.

Mi-e silă. Mi-e silă…

N-am cum să închei altfel decât citându-l pe Martin Niemöller, pastor cunoscut pentru vederile sale antifasciste, pe vremea când naziștii omorau în stânga și în dreapta: „Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.”

Acuma, că inteligenții responsabili își poartă ochelarii de cal pe post de medalie de merit, urlând că dictatura medicală e un rău necesar, e altă treabă. Ei nu o să înțeleagă spusele lui Niemöller decât atunci când o să fie prea târziu. Ori poate nici atunci. Nu de alta, dar prostul (inteligent-responsabil, desigur) nu e prost destul, dacă nu e și fudul.


  1. bun articolul.

    partea bună e că se trezesc zilnic oameni la care nu ma așteptam să mai văd reflexul rațiunii.

    trebuie să rezistăm acestei nebunii.

    Occidentalii au uitat cum e aia dictatură. Noi mai tinem incă minte, de aia nu ne-au fraierit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *