Din toamnă, creșa din cartierul Meseș va deveni funcțională

Lucrările la creșa aflată în construcție în cartierul Meseș, proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Axa 4.4 – creșe și grădinițe, se apropie de finalizare, astfel că din tomană va deveni funcțională.

Lucrările de suprastructură și arhitectură, cât și cele de instalații electrice, termice și sanitare au fost finalizate. În momentul de față, se lucrează la împrejmuire, la amenajarea curții, a spațiilor de jocă și la finisaje interioare. Odată cu finalizarea acestor investiții, creșa va beneficia și de dotările necesare pentru desfășurarea actului educațional.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul familiilor tinere, reprezentanții Primăriei Municipiului Zalău fac demersuri pentru accesarea de fonduri prin Programul Național de Creșe, în vederea construirii unei noi creșe în oraș. Zonele identificate pentru o astfel de investiție sunt în cartierele Dealul Morii, Dumbrava Nord și Ortelec.

Totodată, Primăria Municipiului Zalău acordă sprijin financiar familiilor tinere a căror copii nu sunt înscriși la grădiniță sau creșă, pentru plata serviciilor oferite de bonă. 

Beneficiarii acestui sprijin trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiții, printre care să aibă cetățenie română și domiciliul în municipiul Zalău, calitatea de angajat cu contract individual de muncă și venituri de până la 3.500 lei/membru de familie. De asemenea, conform Legii nr. 167/2014, bona trebuie să dețină un certificat în acest sens, iar furnizarea serviciilor să fie făcute în baza unui contract individual de muncă.

Documententele pot fi depuse de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00, la sediul Direcției de Asistență Socială Zalău, Piața Iuliu Maniu nr. 4-6, tel. 0260 661 769. Procedura poate fi consultată pe site-ul www.zalausj.ro/ Monitorul Oficial Local/Hotărârile Conisliului Local/ HCL nr 170/2020.


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism:

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *