Două noi specializări tehnice, acreditate la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău

Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a reușit să obțină acreditarea pentru  specializările tehnician prelucrări pe mașini cu comandă numerică și tehnician în instalații electrice, printr-un ordin emis de către Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu care, conform  regulilelor de acreditare în vigoare, va fi aplicabil doar din 2022. Ca urmare, Colegiul “API” va avea, începând cu anul şcolar viitor, cu sprijinul TenarisSilcotub, două noi specializări tehnice acreditate de Ministerul Educație. Acreditarea vine după un proces de şase ani, ce a vizat modificarea şi completarea curriculei care se predă în liceele tehnice în conformitate cu meseriile actuale de pe piaţa muncii şi actualizarea denumirilor acestor meserii.

Sprijinul TenarisSilcotub a însemnat pentru liceul nostru şansa de a ale oferi elevilor specialităţi tehnice în concordanţă cu cerinţele de pe piaţa locală a muncii, ceea ce le oferă absolvenţilor şanse reale pentru un loc de muncă potrivit specializării pe care o urmează în şcoală. De asemenea, compania ne-a sprijinit, finanţând realizarea unor laboratoare cu dotări moderne şi oferind elevilor posibilitatea să facă practică în fabrică. Nu în ultimul rând, trebuie să le mulţumim pentru sprijinul acordat în cadrul proiectului ”O școală pentru viitorul tău”, prin care am făcut acțiuni de popularizare a noilor specializări în rândul absolvenților claselor a VIII-a”, spune directorul adjunct al Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Flavia Negrea.

Procesul de acreditare de noi specializări în liceele tehnice este unul complex, solicitând implicare și perseverență, în special din partea elevilor care vor să urmeze meserii de actualitate, însă și a unităților de învățământ și a companiilor private. Atractivitatea învățământului tehnic este puternic corelată cu flexibilitatea și capacitatea de actualizare și adaptare la contextul economic.

“A fost un proces care a durat mai mult decât ne-am așteptat, însă este important că am reușit să ajungem la capăt. Considerăm extrem de importantă alinierea între sistemul de educație și cerințele de pe piața muncii și introducerea de noi discipline tehnice care să reflecte realitatea industrială și tehnologiile folosite astăzi. Intenționăm să nu ne oprim aici, vom continua să promovăm proiecte care să ajute elevii să înțeleagă noua realitate industrială încă de pe băncile școlii și aici ma refer la procese industriale conduse de calculator, la automatizări de nivel 2 și 3 care au transformat modul în care se făcea producție cu 20 de ani în urmă. Suntem mândri că ne-am putut aduce contribuția în procesul de transformare al învățămâmtului tehnic și mulțumim tuturor celorlalte păți implicate în acest proces pentru tenacitate și perseverență”, precizează Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub.


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism:

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *