Ecaterina și Sebastian Olaru – din bucăți de suflet au modelat și construit Casa Catrinei, o pensiune cum alta nu-i

”Emisiunea ta e altceva. De asta o urmărim. E altceva…”, mi s-a spus de multe ori, de către mulți din cei care au urmărit emisiunea intitulată ”Pur și simplu”. Deci, dacă tot e altceva (și e!), i-am dat un nou nume, și anume ”Întâlnire de gradul trei”.

În prima emisiune din 2023 și prima cu noul nume am avut ca invitați doi oameni care se încadrează numai bine în contextul ăsta ”de gradul trei”. Iar asta pentru că au construit, la Văleni, în Sălaj, o pensiune care chiar e altceva: Casa Catrinei.

Ca să creezi ceva frumos, orice ar însemna asta, e nevoie, în primul rând, de suflet. Apoi e nevoie de voință, imaginație și multă muncă. Și, da, chiar dacă drumul pe care ți l-ai ales pare o fundătură, să găsești o cale prin care să mergi mai departe. Kati (așa îi spun prietenii) și Sebi le au pe toate astea. Și se vede asta foarte bine atunci când ajungi la Casa Catrinei.

În spatele minunăției ăsteia de pensiune e o poveste cu multe episoade, fiecare episod, o nouă încercare. Și chiar dacă piedici și greutăți au fost multe, chiar dacă părea că ”gata, atât s-a putut, ne oprim”, Kati și Sebi au făcut cum au făcut și au mers înainte. Și n-ai cum, chiar nu ai cum să nu îi admiri pentru asta. Adică, hei, când vezi Casa Catrinei îți dai seama cum a fost făcută. Cum? În primul rând cu sufletul. Și cu sacrificii.

Acuma, da, tot îi dau înainte cu sufletul, de parcă asta ar fi tot ce contează pe lumea asta. Dar știți ce? Așa și e. Doar asta contează pe lumea asta. Și ăsta e motivul pentru care emisiunea ”Întâlnire de gradul trei” (ce mult îmi place denumirea asta!) e locul de întâlnire cu oameni frumoși, sinceri, cu sufletul la vedere.

Mi-a plăcut foarte mult să stau de vorbă cu Ecaterina și Sebastian Olaru, să îi descopăr și dincolo de ce lasă ei să se vadă. Îmi place să văd frumosul din oameni, chiar dacă (ori mai ales pentru că) oamenii frumoși se ascund, oarecum, de lume. Și îmi plac poveștile de după emisiune, atunci când zâmbetul e la el acasă.     

”Eu cred că orice om are ceva frumos în el”, a spus Kati.

Uitați-vă la emisiune. Chiar e o poveste faină. Asta pentru că ei – Kati și Sebi -, clar au frumosul în ei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *