Excursie de toamnă în Țara Silvaniei

Parte a proiectului ,,Circuitul Anotimpurilor”, excursia de toamnă organizată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău va avea loc în 22 octombrie 2022.

În plin sezon de culegere a strugurilor, excursioniștii vor pleca din Zalău să cutreiere Țara Silvaniei, (re)descoperind comorilor depozitate în galeriile și pivnițele păstrătorilor de tradiție vinicolă.

Prima oprire va fi în Șimleu Silvaniei unde se va vizita crama Podgoria Silvania și unde se va degusta din roadele rezultate în urma descoperirii potențialului subteranului din Măgura Șimleului și a priceperii celor care au scris primul capitol din povestea vinului spumant autohton.

Următorul obiectiv este Biserica de lemn din Cehei, datată din anul 1765 și strămutată din Câmpia.

La întoarcere spre Zalău se va vizita una dintre cele peste 400 de pivnițe de vin pe care locuitorii Vârșolțului le dețin. Mândru de recolta bogată de struguri, Alexandru Kiss îi invită pe excursioniști să deguste din licoarea adăpostită în pivnița familiei și din renumitul bogrács preparat la ceaun.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport și degustare, în valoare de 110 lei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 20 de persoane. Vă așteptăm să vă înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 20octombrie 2022.

Plecarea se va face din parcarea din spatele Primăriei municipiului Zalău, la ora 09:30, iar întoarcerea în Zalău, la ora 16:00.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *