Festivalul Agrozootehnic și Festivalul Tânăr și liber, Șimleu Silvaniei, 20-21 mai 2022

Două festivaluri vor avea loc la Șimleu Silvaniei.

Festivalul „Tânăr și Liber” se va desfășura vineri, 20 mai 2022, ora 18.00, la Ferma Agricolă a Liceului Tehnologic „Ioan Ossian”, situată la intrarea în orașul Șimleu Silvaniei (în proximitatea ștrandului Broscărie) va aduce pe scenă, într-un spectacol muzical, tineri talentați din Șimleu Silvaniei și din împrejurimi.

Prima ediție a  festivalului Agrozootehnic va avea loc la sâmbătă, 21 mai 2022, festival ce își propune să încurajeze accesul la educația agrozootehnică perpetuată de peste 100 de ani la  Liceul Tehnologic „Ioan Ossian”.

Evenimentul de aniversare a 120 de ani de învățământ agricol în Șimleu Silvaniei va reuni producători și meșteșugari din Țara Silvaniei, se vor prezenta ofertele educaționale ale celor mai renumite universității și instituții de învățământ agricol din Transilvania. De asemenea, un moment emoționant va fi întâlnirea generațiilor de absolvenți ai liceului.

Ferma Agricolă a Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” va fi unor expoziții zootehnice și de utilaje agricole, degustări de produse locale, prezentare de  noi tehnologii agricole, toate într-o atmosferă de târg: echitație, plimbare cu ponei pentru copii, spectacol cu porumbei și altele.

Instituția   de   învățământ     din   Șimleu   Silvaniei   a   luat   ființă   în   anul   1902,   ca   Școală inferioară de agricultură, prima de acest fel din Transilvania.

Organizatori: Liceul Tehnologic „Ioan Ossian”, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei, Consiliul Județean Sălaj, Primăria orașului Șimleu Silvaniei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei, vă așteaptă pe toți, cei interesați, să descoperiți aceste activități interactive din  Țara Silvaniei.

Mai multe detalii pe www.simleu-ossian.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.