Gabriel Boticaș – om fain și cu bun simț, a înființat ”Atelier de joc popular” de dragul promovării valorilor satului

La emisiune îmi place să invit oameni frumoși. Și vin doar oameni frumoși. La ediția asta a emisiunii ”Întâlnire de gradul trei” l-am chemat pe Gabriel Boticaș, după ce ne-am întâlnit întâmplător pe stradă. Mi-am zis: ”Băi, omul ăsta face chestii faine. Adică, de câte ori l-am întâlnit la diferite evenimente, el a venit întotdeauna cu ceva fain”.

I-am scris, simplu, că îl invit la emisiune. Mi-a răspuns că, deși are o reținere atunci când vine vorba de presă, o să vină. Asta pentru că îi place ce fac și are încredere.  

Credibilitatea publicației Reporter pur și simplu s-a construit pe verticalitate: cea a opiniei, a articolelor, a neapartenenței la niciun factor politic, interese de grup sau personal, a incoruptibilității, a punerii promovării frumosului mai presus de câștigul financiar. Pentru că proiectul este unul de suflet. La fel cum și ”Atelier de joc popular” este tot un proiect de suflet. Și atunci, cum să nu-l fi chemat la emisiune?

Bunul lui simț se vede din prima, chiar dacă nu-l cunoști. La fel și modestia – nu una de fațadă, atent construită, ci una autentică. Două calități de ajuns ca să îl facă un om fain. Însă Gabi mai are ceva, și anume dragostea de valorile satului, dragostea de jocul popular, de acele crâmpeie ale satului care s-au imprimat în specificul popular al fiecărei zone.

”Descoperind satul, am descoperit valorile care trebuie promovate”, mi-a spus. Și în emisiune, dar și în emisiunea de după emisiune, atunci când am rămas la povești multe minute după ce camerele de filmat s-au oprit, așa cum se întâmplă, de altfel, cu fiecare invitat.

Când îți vorbește despre jocul popular, despre Atelier, se vede pasiunea și dăruirea. Și mi-a plăcut foarte mult să îl ascult. E adevărat, l-am mai tras de mânecă și în alte direcții, dar asta doar pentru a-i întregi povestea. O poveste care face parte din viață.

Jocul popular nu e doar despre dans. E și despre studiu, despre a descoperi și învăța specificul jocului popular al fiecărei zone, acolo, laolaltă cu oamenii satelor. Iar Gabi a făcut și face asta, dansează cu cei mai în vârstă, la ei acasă, ca să poată să pătrundă înțelesul pașilor, a ritmului, a muzicalității satului respectiv.

Că e om fain se vede și după numărul mare al celor care vin să învețe jocul popular la Atelier. Un Atelier pentru care Gabi și-a schimbat complet viața.

Uitați-vă la emisiune. N-are cum să nu vă placă Gabriel Boticaș.

Emisiunea apare cu sprijinul CentoGroup. Dacă vreți să fiți și voi sponsori, dați un semn. Datele de contact le găsiți pe https://reporterpursisimplu.ro/contact/


2 thoughts on “Gabriel Boticaș – om fain și cu bun simț, a înființat ”Atelier de joc popular” de dragul promovării valorilor satului

  1. Felicitari, Gabriel! Nu doar ca ai luat initiativa sa vii la emisiune, dar ai fost si minunat de deschis, sincer si charismatic. Sper sa depasesti limitele si sa te bucuri de fiecare oportunitate care ti-o ofera viata. Te incurajez sa ramai the same you – adorabilul Gabriel Boticas si sper ca acest interviu sa fie de folos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *