Iulia Clițan, multiplă campioană mondială la karate. Samuraiul de dincolo de aparențe


Atunci când o vezi pe Iulia, privirea limpede, zâmbetul cald, luminos, alura feminină frumoasă nu te duc cu gândul că ai în fața ta o campioană mondială la karate. Însă dincolo de aparențe se ascunde o adevărată luptătoare. Dincolo de aparențe stă multă, foarte multă muncă, dăruire și voință. Dincolo de aparențe, dincolo de feminitate e un adevărat samurai.

Acum câțiva ani, când am ajuns la clubul Terra Kid Zalău și unde m-am antrenat o bună perioadă de timp (mulțumesc Remus!, mulțumesc Simona!), am văzut mai multe filmulețe în care apărea Iulia. Am fost impresionat. Pentru prima dată pe fata cu care mă întâlnisem de puține ori și cu care nu stătusem niciodată de vorbă o vedeam acum așa cum e: o luptătoare adevărată, cu un spirit de karateka autentic. Și nu e ca și cum nu mai văzusem o fată care să stăpânească așa de bine arta karate-ului, în cei vreo 30 de ani de când practic artele marțiale am cam văzut de toate. Însă Iulia are ceva aparte. Are acea siguranță a mișcărilor, acea determinare de luptător, acea alură de personaj de film ori carte care îți captează atenția din prima.

M-am bucurat să o am alături de mine în emisiune. Și ca să iasă totul bine am verificat și răsverificat setările aparatelor, în special cele ale lavalierelor (sunetul fiind, de altfel, cel mai important). Și totul părea că e așa cum trebuie. Însă, după ce întâlnirea, interviul cu Iulia s-a terminat și am descărcat materialul filmat, mi-am dat seama că lavalierele nu au funcționat cum trebuie. Sau, mai bine spus, una dintre ele nu a funcționat deloc. Așa că am folosit (de nevoie) sunetul camerei de filmat aflate în lateralul meu, de unde și multe momente în care ceea ce spun nu e foarte inteligibil (și îmi cer scuze pentru asta). În schimb se aude Iulia. Și ea e cea care contează cel mai mult.

Am avut multe întrebări pe care să i le adresez, însă nu mi-a ajuns timpul, chiar dacă am mai tras puțin de el. Ne-am înțeles că o să ne mai întâlnim și altă dată, să stăm de povești. Până atunci, însă, urmăriți emisiunea, ascultați-o pe Iulia. E un om foarte fain, sigur o să vă placă!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *