Maica UE zice că dacă insectă nu e, nimic nu e. Totuși, eu am pus murături pe iarnă. Politically incorrect

În fiecare an, de ceva vreme încoace, toamna pun murături pe iarnă, împreună cu mama. Da, știu, politically correct e părinte 1. Sau 2. Sau ceva număr, par sau impar, nici nu mai contează. Totuși, murăturile pe iarnă le-am pus cu mama.

Am spălat legumele (îmi cer iertare UE că nu am făcut și duș în timp ce le spălam) și le-am așezat frumos în butoiașe. Când le-am așezat am văzut că, din nou, nu-i politically correct. Conținutul butoiașului trebuia să fie dacă nu un curcubeu sclipicios, măcar ceva cu mai multe culori. N-a fost să fie, pentru că legumele-viitoare-murături, în neprogresismul și iresponsabilitatea lor socială, sînt cam toate în nuanțe de verde. Sigur, aș fi putut să scriu eticheta în mai multe culori. În loc de asta, am folosit o simplă cariocă neagră. Nu, nu neagră! Că nu e, din nou, politically correct. Deci am folosit o cariocă de culoare alb închis, închis, afro chiar. Da, în mod normal ar fi trebuit să îngenunchez și să îmi cer iertare pentru culoarea pielii cu care m-am născut. Una total inadecvată timpurilor moderne, luminoase în care trăim. Dar, ce să faci, nu toți se pot naște cu culoarea potrivită. Nu toți sînt perfecți.

O parte din legume le-am primit, restul le-am cumpărat de la piață. Lucru total inadecvat europenismului cu UE pe post de insignă de onoare, care ne spune că banii-s cam caca. Un european responsabil, educat o să folosească întotdeauna cardul. Că e cu beneficii economice, că sigur dacă la piață s-ar plăti castraveții, ceapa sau varza cu cardul, nu cu numerar, specula ar dispărea, iar statul (și UE, Trăiască UE!) ar putea sta liniștit că nu-l fură nimeni. Da, unii zic că în pandemie s-au făcut afaceri cu sume colosale fix de ăia care zic că banii (ăia sub formă de bancnote) sînt caca. Da ăia de zic asta sînt oameni răi, putiniști chiar, se știe. Oricum, ca să nu mai existe speculă și să strălucească totul a corectitudine politică, într-un an, doi, nu o să se mai poată face plăți în numerar. Nici focul cu lemne. Nici cu cărbuni. Nici n-o să se mai poată folosi hidrocentralele, că sigur există un gândac, o insectă, un liliac, ceva, care ar avea de suferit. Și pentru binele planetei, fermele (ălea clasice) or să cam dispară, iar peste toate se vor așterne insectele cele ecologice și fără pârțuri poluatoare. Bine, mă, ar spune unii, alții mănâncă insecte de când se știu, ce mare lucru dacă o să mâncăm și noi? Nu-i mare lucru. Chiar nu-i. Totuși, până una, alta, eu am pus murături pe iarnă. Murături făcute cu legume din grădinile oamenilor de rând. Oameni de rând pe care întodeauna o să-i pun deasupra oricărui politician în costum și cu rânjetul la purtător, deasupra oricărui șefuleț cu ștaif al Măicuței UE. Și o să țin becul aprins. Așa, ca să se vadă până hăt-departe că mentalitatea de turmă nu e peste tot și toate.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *