Mișcarea Special Olympics la CȘEI Speranța Zalău

Pǎrinți, specialiști, profesori, Împreună pentru copiii noștri!

“Misiunea Special Olympics este la fel de vitală astăzi ca  atunci când mișcarea a fost înființată în 1968, în SUA, de către Eunice Kennedy Shriver, sora președintelui american John F. Kennedy. Ea a militat pentru valorificarea potențialului persoanelor cu dizabilități intelectuale și implicarea lor ca membri activi ai societății, pentru toleranță și incluziune.”

Este evident că ne dorim cu toții o viață mai sănătoasă, cu mai mult sport, cu entuziasm și abilități noi și-atunci ne-am alăturat fenomenului Special Olympics, firesc, considerând fiecare antrenament un plus de energie, o valoroasă ocazie pentru copiii noștri, spre un stil de viață îmbunătățit, spre deprinderi noi, spre familiarizare cu sporturi, spre incluziune.

La noi la școală, antrenamentele Special Olympics reunesc dizabilități diverse, pentru că, da, sportul este posibil la orice nivel, poate fi practicat cu orice dizabilitate, de la inteligență afectată, la dizabilitate auditivă, la copii în fotoliu rulant, suntem dovada clară că se poate, merită și că fiecare reușită ne definește ca învingători!

E minunat că avem alături de noi oameni pricepuți, oameni generoși care ne-au oferit cunoștințele lor și disponibilitatea punctuală în abordarea particulară a unor nevoi ale copiilor cu cerințe educative speciale. Bine ați venit la Zalău, dna dr. Liliana Cupșa și prietena noastră deja, Roxana Ossian! Ne simțim onorați să primim atâtea răspunsuri, să evidențiem perspectivele activității Special Olympics de  la noi, de la CȘEI Speranța. Desigur, și darurile pentru părinți sunt foarte apreciate. SMURD “Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare” sună foarte serios, primul ajutor ne responsabilizează, ne oferă un gând serios spre o mai bună siguranță, am primit absolut încântați un set de deprinderi în acest sens de la dna. dr. Bianca Budușan! Colaborarea noastră cu clinica ORL este posibilă și în acest an școlar datorită amabilității dnei. Anamaria Matioc, ne simțim fericiți că ne îngrijiți nevoile copiilor cu dizabilitate auditivă de la școala noastră prin cabinetul audiologic atent și primitor pus la dispoziția noastră de dna. Paula Bolba. Sunteți deschizători de drumuri, vă mulțumim!

Reușim în acest an, dincolo de problemele școlii legate de spațiul școlar, o altă bucurie, de a ne antrena folosind Balonul Verde al bazei Onix, cu mulțumiri speciale pentru dl. Ioan Onicaș.

Părinții copiilor de la CȘEI Speranța au fost beneficiarii acestei întâlniri, ei au fost cei care au găsit răspunsuri, au împărtășit îngrijorări și detalii din familiile lor minunate, familii cu copii cu nevoi speciale, cu bucurii la fel de speciale! Copiii instituționalizați au fost reprezentați cu atenție și  prietenie de către Paula Suciu și Raluca Demian de la Complexul de Servicii Sociale nr. 2 Zalău. Noi știm să îmbrățișăm dizabilitatea pentru că noi, cei de la CȘEI Speranța, suntem împreună și… Modelăm ABILITATEA, promovăm DIVERSITATEA!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *