Muntele – expoziție de pictură, la Zalău

Picturile unor artiști ardeleni și pictori invitați din Ungaria care au participat la simpozionul de creație artistic-plastică susținut la Rimetea, județul Alba, vor fi expuse la Zalău.

Vernisaj expoziției, care face parte din Festivalul PRIMĂVARA POEZIEI – A KÖLTÉSZET TAVASZA, va avea loc vineri, 20 mai 2022, ora 16.45, sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj (Zalău, Piața 1 Decembrie 1918 nr. 12).

Organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, simpozionul s-a desfășurat în satul de sub Piatra secuiului – demersul artistic focusându-se tocmai pe acest motiv local proeminent: muntele. Regăsit în discursul public drept unul din cele șapte minuni ale Transilvaniei, satul și muntele de la Rimetea atrage nu numai turiști din toată țara și din străinătate, ci și un renumit festival de muzică ușoară (Double Rise), majoritatea caselor satului fiind monumente istorice deosebit de prețioase și atractive ochiului format pe esteticul vizual. Expoziția prezintă picturi realizate în tehnica de ulei și acrilic.


Leave a Reply

Your email address will not be published.