Nelu Brindea – rocker adevărat, un om care are curajul de a spune lucrurilor pe nume

Rockul nu este doar despre muzică, este atitudine, este ”spatele drept”, este un mod de viață. Asta, desigur, pentru rockerii adevărați.

Când spui Nelu Brindea, spui și Rock’n’Roll Center Zalău, acolo unde, de câțiva ani încoace, muzica rock este la ea acasă. Asta datorită sutelor de concerte (în jur de 370, conform spuselor lui Nelu) care au avut loc pe scena clubului. Concerte care au făcut cunoscut Zalăul și altfel decât un simplu oraș din România. Un oraș unde, datorită clubului, vin trupe de rock din toată lumea. Iar asta e mare lucru, chiar foarte mare lucru.

Trăim într-o lume unde cosmetizarea socială e un mod de viață, unde ipocrizia e o trăsătură umană cu valoare adăugată. O lume în care oamenii-mici-care-se-cred-mari bagă tot timpul capul în poză. Și nu ai cum să nu îi apreciezi pe acei puțini oameni care se arată așa cum sînt. Acei puțini oameni cărora nu le e frică să spună lucrurilor pe nume. Nelu este un astfel de om. Și mi-a făcut plăcere să îl am alături în emisiunea ”întâlnire de gradul trei”, să îl ascult, să îl descopăr și altfel decât îl știam. Asta atât în emisiune, cât și în emisiunea de după emisiune (cea care rămâne doar pentru noi, cei din studio), atunci când poveștile sînt și altfel.

Am vorbit despre Rock’n’Roll Center, despre muzică, dar și despre lucruri care sînt ascunse sub preș. Cum ar fi, de exemplu, despre ce a însemnat pandemia pentru club, pentru el, pentru familia lui. Lucruri care nu se spun public (pentru că nu dau bine), iar dacă, totuși, le spui, ești automat arătat cu degetul: ”Ahaaa, uită unde e dușmanul de clasă! Șo pe el!”.

Emisiunea asta e, în primul rând, așa cum am mai zis-o (și o să o mai spun), una sinceră, autentică, deloc regizată ori cosmetizată ca să dea bine. Emisiunea asta e despre oamenii frumoși care au ceva de zis, ceva de transmis, oameni care (cel puțin pentru mine) sînt cei care contează și pe care merită să îi cunoști.

I-am pus la finalul emisiunii o întrebare mai ciudată, așa cum îmi vin în minte de multe ori, dar doar uneori le las la suprafață. Iar răspunsul a fost unul care m-a surprins, un răspuns mai profund decât m-aș fi așteptat (nu de la Nelu, ci așa, în general, la astfel de întrebări), un răspuns cu mult bun simț, un răspuns care mi l-a arătat pe Nelu și altfel. Despre ce e vorba? Uitați-vă la emisiune și o să știți.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *