Săptămâna Națională a Bibliotecilor, sărbătorită la Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj       

Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj sărbătorește, în perioada 24-28 aprilie 2023, Săptămâna Națională a Bibliotecilor, printr-un program ce va reuni bibliotecari, autorități județene, cititori, colaboratori și prieteni ai bibliotecii.

„Ne bucurăm că și în acest an putem oferi sălăjenilor un program extrem de variat, cu ocazia Săptămânii Naționale a Bibliotecilor, care reunește Ziua Bibliotecarului și Ziua Cărții. Am pregătit tururi ghidate de bibliotecă, ateliere, povești, lansări de carte, teatru de impovizație, întâlniri, concursuri și premii. Și tot cu această ocazie, am lansat și Săptămâna fără penalizări, adresată tuturor cititorilor care au întârziat sau au uitat să restituie cărțile la bibliotecă. Astfel, până pe 1 mai 2023, nu se vor percepe taxe de penalizare pentru întârzierea la returnarea documentelor împrumutate”, a spus Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj.

          Program:

  • 24-25 aprilie

– ora 10,00 -13,00 – Parcul Central – Ateliere de creație, lectură

  • 26 aprilie

– ora 11,00 – Filiala Scala – Instigare la lectură – Liceeni de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău se vor întâlni cu vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Claudiu Bîrsan

– ora 16,30 – Filiala Scala – Ora Părinților – parteneriat cu CJRAE Zalău

  • 26 aprilie

– ora 17,00 – Secția Tineri&Adulți – Lansare de carte și moment muzical: „Dezleganie – Jurnal de călătorie în sunet și imagini” de Sergiu Corbu Boldor

  • 27 aprilie

– ora 12,00 – 14,00 – Sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor – Întâlnire cu elevii de liceu și dna Conf. univ dr. Daniela Lemnaru – Universitatea de Arte, Târgu-Mureş, Director Departamentul de Teatru şi Arte Vizuale – discuții, workshop-uri

– reprezentația spectacolului de teatru de improvizație UAT s Impro– un spectacol proaspăt, dinamic și plin de energie, întotdeauna altfel, surprinzător atât pentru spectatori cât și pentru interpreți. Actorii intră în scenă cu mintea liberă și deschisă, fără nici o replică pregătită dinainte, fără decoruri sau costume, deschiși total la sugestiile publicului sau ale colegilor de scenă. După reprezentație, actorii și profesorii invită publicul la o sesiune de discuții libere despre:

-spectacolul vizionat; întrebări/curiozități ale elevilor și profesorilor

-prezentarea Universității de Arte din Târgu-Mureș

-importanța lecturii

-tehnici/metode alternative de formare/predare ș.a.

De asemenea, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș va prezenta proiectul Arta prin educație și educația prin artă, un proiect dedicat legăturii dintre elevii din toată țara și mediul universitar, prin care un număr de 4 elevi  din Zalău, vor avea posibilitatea de a participa, alături de alți elevi din țară,  la activitățile acestui proiect, timp de 3 zile, gratuit, în perioada 31 mai-3 iunie, la sediul UAT din Târgu-Mureș (ateliere practice de actorie/improvizație, dans, canto, teatrologie, scenografie, consiliere în carieră etc).

  • 27 aprilie

– ora 14,00 – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău – Participare la Simpozionul regional din cadrul proiectului „Despre oameni”

– ora 16,00 – Secția Tineri&Adulți – Premierea participanților la concursul: „Biblioteca de poveste”

  • 28 aprilie

– ora 14,00 – Secția Tineri&Adulți – Premierea participanților la Concursul Județean „Minunata lume a cărților”, parteneriat cu Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău

Zilnic, se va organiza turul bibliotecii, iar cei care vor să afle cum este să lucrezi în bibliotecă, sînt invitați la activitatea „Bibliotecar pentru o zi”!

”Vă așteptăm alături de noi, să transformăm simpla vizită la Biblioteca Județeană Sălaj în cea mai frumoasă experiență!”, este mesajul organizatorilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *