Scriitoarea Corina Ozon: ”Iubirea se învață”


Anca din Zalău (Roxi din Budapesta) ne-a zis, Corinei și mie:

  • Corina, când ajungi la Zalău, trebuie neapărat să mergi în emisiune la Călin. O să vezi că o să îți placă. E așa de fain!
  • Călin, vezi că vine Corina Ozon la Zalău. Trebuie neapărat să o chemi în emisiune. O să îți placă, e așa de faină!

Și, dintr-odată, lumea a devenit mică.

Frumusețea unui om o descoperi chiar și fără a-l întâlni față în față. E de ajuns, uneori, chiar și o convorbire telefonică. Așa cum s-a întâmplat în cazul Corinei. Am văzut omul fain încă dinainte de a ne întâlni față în față, atunci când la telefon ne înțelegeam când și cum o să ne întâlnim.  Iar prima întâlnire mi-a confirmat asta.

Am așteptat-o la muzeu, să își termine vizita pe care a făcut-o după ce a terminat lecturile publice cu liceenii. A ieșit din sala de expoziții, iar când m-a văzut a zâmbit larg:”Călin!”. Ca și când am fi fost prieteni vechi, deși atunci ne vedeam pentru prima oară. Iar asta a fost de ajuns ca să creeze o cale de acces către și dinspre suflet.

Sincer, emisiunea a durat prea puțin pentru cât aș fi avut de vorbit cu Corina. Și nu doar cu scriitoarea de succes, ci mai ales cu omul care stătea alături de mine în mica încăpere a studioului. O femeie frumoasă, inteligentă, deschisă la minte și cu mult bun-simț. Un om care, atunci când mi-a spus ”Iubirea se învață”, a spus totul. Și deși am spus că o să vorbim despre cărți, am vorbit depsre iubire. Pentru că iubirea este cea care ține laolaltă omenirea.

Mi-a plăcut foarte mult să o cunosc, să stau de vorbă cu Corina Ozon. M-am simțit ca atunci când, copil fiind, mă urcam în nuc și citeam toată ziua. Pentru că, la fel ca o carte, ca să pătrunzi în profunzimea poveștii, trebuie să citești și printre rânduri.

Uitați-vă la emisiune. Ascultați-o pe Corina. Sigur o să vă placă ceea ce o să auziți.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *