Silvia Dobrinean –  despre bunătate autentică, despre grija față de aproape, despre Grădina Omeniei


O urmăresc de ceva vreme pe Silvia, prin ceea ce postează pe facebook. Și am descoperit un om a cărui bunătate e una sinceră, autentică, un om frumos a cărui grijă față de aproapele său e o conduită de viață. E adevărat, mai sînt și alte persoane care întind o mână de ajutor celor aflați la nevoie (și toți merită apreciați și respectați pentru ceea ce fac), însă Silvia mi-a atras atenția nu doar prin ceea ce face, ci prin cum face binele ăsta de care vă vorbesc.

Ce înseamnă să faci bine? Da, într-o oarecare măsură a face bine înseamnă a dărui bunuri materiale. Însă toate astea se pierd dacă nu te ocupi de ceea ce e nevoie cel mai mult: de a-l ajuta pe cel aflat la marginea societății să vadă că lumea poate fi mai bună, mai frumoasă și pentru el. Cum poți face asta? Învățându-l despre viață, educându-l, fiindu-i aproape. Silvia face toate astea. Și le face fără a transforma întrajutorarea asta într-un spectacol, pentru a-și crea o imagine. Ba chiar se rușinează dacă o lauzi, dar asta nu face decât să arate frumusețea interioară. Acea frumusețe care poate schimba lumea.

Acum, Silvia vrea să-i ajute pe copiii săraci din Jibou să nu abandoneze școala. De ce ar abandona-o? Pentru că unii sînt atât de săraci, încât nici măcar o haină curată nu-și permit. Și nu, nu pentru că s-ar complace cu situația asta, ci pentru că, fără voia lor, s-au născut în acea lumea scoasă, oarecum, la marginea societății. Și pentru a-i putea ajuta mai bine, a pus bazele unei asociații – Grădina omeniei. Iar voi, cei care vreți, puteți să-i întindeți o mână de ajutor:

Asociația GRĂDINA OMENIEI

Conturi deschise la Banca Transilvania

În RON – IBAN – RO49BTRLRONCRT0640670001

În EUR – IBAN – RO96BTRLEURCRT0640670001

PayPal

https://paypal.me/omenie2022?country.x=RO&locale.x=ro_RO

Pagina de Facebook a asociației:

https://www.facebook.com/Asociația-Grădina-Omeniei-101041919223408/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *