
Situată pe teritoriile județelor Satu Mare, Maramureș și Sălaj, cuprinzând aproximativ 46 de sate, Țara Codrului poate fi recunoscută pe plan național ca Destinația Anului 2025.
Între 4 și 25 martie, publicul are ocazia să își susțină destinațiile favorite prin vot pe platforma accesând linkul: https://www.destinatiaanului.ro/competitia/voteaza, Țara Codrului” fiind la categoria “Tărâmuri fermecate”. Alegerea câștigătorilor se bazează pe un sistem de evaluare transparent, care include votul publicului, punctajul acordat de juriul de experți, puterea brandului turistic evaluat printr-o cercetare sociologică reprezentativă național, dar și evaluarea aspectului arhitectural și urbanistic.
Cei care vor să voteze, trebuie să aleagă la fiecare categorie o destinație.
Țara Codrului a fost înscrisă în competiție de fotograful Marius Ionuțaș, cel care, după 7 ani de muncă voluntară – http://taracodruluimaiaproapedetine.com/ – a reușit să ducă Țara Codrului în finală la Destinația Anului”.
Bogată în istorie, folclor, cultură și tradiții, Țara Codrului este una dintre cele mai autentice zone etnografice din țară.

Pe tot parcursul anului sunt organizate diferite evenimente culturale, tradiționale și folclorice sub formă de concursuri la care participă tineri îmbrăcați în costume populare. Printre acestea se numără “Nunta lui Ion cu Ana” organizat de Asociația “Ion al Anei, “Danțu’ la Șură”, Târgul Sânzienelor, Festivalul Interjudețean al Căntecului și Dansului Popular din Țara Codrului – Tărgul Cepelor Asuaj, Festivalul Codrenesc, „Sus în vârful Codrului, pe urma haiducului!”, cât și Balul Tinerilor Codreni organizat în fiecare an de Asociația “Codrenii”.
Cel mai apropiat vecin turistic al Țării Codrului este orașul medieval Ardud, oraș de care a și aparținut în trecut.
Fotografiile sunt realizate de Marius Ionuțaș.

