TenarisSilcotub donează Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău 10 aparate EKG

Spitalul Județean de Urgență Zalău dispune de 10 noi aparate mobile pentru investigaţii cardiologice de tip EKG, în valoare totală de circa 175.000 de lei, ca urmare a donației făcute de TenarisSilcotub.

Aparatele sunt mobile, uşor de folosit chiar la patul pacientului având o interfață touch screen prietenoasă şi au o memorie de stocare a 120 de investigaţii. Nu în ultimul rând, personalul din secţiilor cărora le-au fost alocate (ORL, Oftalmologie, Ginecologie, Urologie, Nefrologie, Pneumologie, Recuperare, Boli Infecţioase, Medicină Internă şi ATI) a beneficiat de instruire din partea furnizorului.

Unele secții ale SJUZ nu dispuneau de EKG-uri proprii secției, ceea ce obligau pacienţii internați să se deplaseze pentru investigaţiile necesare în ambulator sau alte secţii. Cu noile dotări, care completează aparatura existentă, modul de lucru este mult îmbunătățit: pacientul nu mai trebuie transportat pentru EKG, iar investigația se realizează la patul pacientului.

Siguranţa şi confortul pacienţilor sunt două lucruri foarte importante pentru spitalul nostru. În contextul actual, în care se înregistrează o creştere a numărului de cazuri pozitive COVID-19, deplasarea pacienţilor în interiorul spitalului pentru anumite investigaţii presupune un risc. Astfel că cele 10 aparate EKG mobile donate de TenarisSilcotub vor ajuta pacienţii să beneficieze de examinarea EKG direct la pat, în salon, ceea ce va reduce riscul de contaminare şi va crește gradul de confort al pacienţilor“, spune Ramona Marincaş, Consilier de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, până de curând Director de Îngrijiri la SJUZ.

Noile aparate EKG urmează să fie integrate într-o reţea care va permite înregistrarea digitală a investigaţiilor şi crearea unei arhive electronice, pentru un mai bun management al datelor pacienţilor. Digitalizarea acestor investigații este elementul central al acestui proiect, oferind un mare avantaj cadrelor medicale și pacienților: medicul specialist cardiolog poate interpreta, de la distanță, rezultatul investigației realizate în orice altă secție a spitalului.

Donația este cea mai recentă contribuție a companiei la îmbunătățirea serviciilor medicale și de îngrijire în județul Sălaj, completând achiziţiile de aparatură, echipamente, servicii şi programele de instruire pentru cadrele medicale realizate de-a lungul anilor.

„Întreaga echipă TenarisSilcotub consideră că educația și sănătatea sunt domeniile de implicare continuă în comunitate. ‘Inima’ sistemului sanitar sunt oamenii care muncesc zi de zi să redea sănătatea pacienților lor. Înțelegem că într-o perioadă de criză este important să fim și mai aproape de ei și ne bucurăm că cele 10 aparate EKG le vor fi  un sprijin real în lupta cotidiană cu boala şi noul Coronavirus”, spune Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub.

În numele Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău adresez sincere mulţumiri companiei TenarisSilcotub pentru cele 10 aparate EKG donate spitalului nostru. Cu siguranţă aceste aparate vor aduce un plus de calitate serviciilor pe care le acordăm pacienţilor noştri. Vă mulţumim şi vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie”, transmite Managerul SJUZ, Rodica Albert. 


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism:

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *