Vernisaj expoziție documentară – ”Aspecte din viața femeilor în Evul Mediu”, la Muzeu

Expoziția documentară ”Aspecte din viața femeilor în Evul Mediu” va avea vernisajul joi, 26 octombrie 2023, cu începere de la ora 13.15, în Beciul Cultural al Muzeului Județean de Istorie și Artă din Zalău.

Cu o abordare inedită și detaliată, expoziția reunește imagini colectate din manuscrise provenite din mai multe țări ale  Europei și aduce în lumină aspecte mai puțin cunoscute ale vieții femeilor din perioada medievală, dezvăluind nuanțe și dimensiuni ce deschid fereastra spre lumea lor complexă.

Această incursiune în viața cotidiană a femeilor medievale aduce o perspectivă proaspătă și fascinantă asupra unui trecut îndepărtat. Pe parcursul expoziției, vizitatorii vor putea explora o gamă variată de teme, de la rolul femeilor în societatea medievală, la modul în care și-au gestionat gospodăriile, educația, arta, religia și relațiile interpersonale. Prin intermediul imaginilor din manuscrise, se vor putea vedea ilustrate povești de viață, gânduri și aspirații ale femeilor medievale, aruncând lumină asupra experiențelor lor variate. Această expoziție documentară este cu adevărat remarcabilă, aducând în prim-plan, dincolo de rolul lor în familie și societate, și contribuțiile femeilor  medievale la dezvoltarea culturii și a cunoașterii în acea epocă.

“Aspecte din viața femeilor în Evul Mediu invită publicul să descopere o altă latură a trecutului nostru, să exploreze istoria prin ochii femeilor și să aprecieze complexitatea și diversitatea experiențelor lor”, spune Timea Keresztes,  arheolog.


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism:

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *