Viața cu Fly, pisicuța mea atomică. Somn cu îmbrățișări și râsete

Mi s-a cuibărit atât de tare în suflet, încât mi-e greu să îmi mai imaginez viața fără Fly, pisicuța mea atomică. Învăț de la ea privind-o cum în fiecare zi își găsește motive de bucurie. Din orice, chiar din orice.

Dragostea își face loc în sufletele pure, în naivitatea și simplitatea trăirii, și văd asta la ea ca o aducere aminte. Și cu atât mai mult mă depărtez de lumea oamenilor – una profund ipocrită, egoistă și lipsită aproape complet de orice înseamnă dragoste.

Privirea curată, atât de plină de viață, din ochii ei mari e ca o declarație de dragoste. Iar Fly își declară dragostea în fiecare zi.  Și, mai ales, noaptea.

Așteaptă să mă culc. Apoi, chiar dacă a adormit cine știe pe unde, mă simte și vine repede în pat, lângă mine. Mi se așază pe umărul stâng și mi se lipește strâns de obraz. Dar nu oricum, ci împingându-se cât poate ea de tare, până când trupușorul i se mulează după forma capului meu. Atunci când atingerea e perfectă, oftează adânc, apoi muzica torsului ei se stinge, încet-încet, lăsând loc bătăilor inimii ei. Și ascult muzica asta în liniște, până adorm și eu, lucru care se întâmplă nu foarte ușor. Iar asta pentru că sînt atent să nu mă las prea tare pe ea. Totuși, într-un final adorm. La fel ca și în noaptea asta.

M-am trezit la un moment dat, iar Fly își schimbase poziția. Se prea poate ca asta să fie din cauză că am mai scăpat câte un sforăit ori am tresărit în somn. Oricum, își schimbase poziția, iar acum era cu fundul în dreptul capului meu. Aș fi lăsat-o așa, de ce să n-o las? Însă mi-am adus aminte cum, acum vreo două zile, fiind ieșită afară, pe marginea balconului, s-a așezat cu fundul fix pe un sloi de gheață format de la apa care (din cauza centralei) se scurgea de pe balconul de deasupra. Și, cu imaginea asta în minte, m-am trezit râzând în surdină, scuturându-mă din tot trupul.

Fly, trează deja, mă privea cu ochii mari, întoarsă cu tot trupul către mine. A așteptat cuminte să mă liniștesc și să mă întorc pe o parte. Apoi mi s-a strecurat pe sub brațul drept, mi s-a lipit strâns de piept, cu lăbuțele îmbrățișându-mi bărbia, și am adormit amândoi.


Susţine
   DONEAZà  
contribuind la promovarea unui altfel de jurnalism:

Asociaţia Reporter pur şi simplu
CIF: 27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank

Credem, sincer, că se poate face
jurnalism fără circ mediatic, de oricare ar fi acesta.
Un jurnalism care să promoveze frumosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *